Теми статей
Обрати теми

Автотранспорт: переобладнання допускається

Редакція БТ
Постанова від 31.05.2012 р. № 471

Автотранспорт: переобладнання допускається

 

Кабмін уніс зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів (постанова від 07.09.98 р. № 1388) і до Порядку переобладнання транспортних засобів (постанова від 21.07.10 р. № 607 // «БТ», 2010, № 32, с. 13).

Змінами установлено:

— виключено абз. 3 п. 9 Порядку № 1388 , яким заборонялася держреєстрація/перереєстрація легкових автомобілів або виготовлених на їх базі автомобілів, переобладнаних шляхом заміни кузова на кузов іншої марки, моделі, серії чи модифікації.

допускається держреєстрація транспортних засобів (ТЗ), виготовлених в Україні, а також переобладнаних суб'єктами господарювання, які здійснюють госпдіяльність з переобладнання 5 і більше ТЗ протягом року (зміни до пп. 22 і 33 Порядку № 1388);

новими документами, на підставі яких проводиться перереєстрація, є: (1) сертифікат відповідності — для переобладнаних автобусів і ТЗ, переобладнаних суб'єктом господарювання, що має нормативно-технічну документацію на відповідний вид переобладнання, погоджену з МВС і Мінінфраструктури, і свідоцтво про узгодження конструкції ТЗ про забезпечення безпеки дорожнього руху; (2) акт технічної експертизи або сертифікат відповідності — для ТЗ, переобладнаних в індивідуальному порядку, а також для роботи на газовому моторному паливі та альтернативних видах рідкого і газового палива (зміни до п. 37 Порядку № 1388 і п. 3 Порядку № 607).

(Постанова КМУ від 31.05.12 р. № 471, діє з 11.06.12 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі