Теми статей
Обрати теми

Мінагрополітики роз’яснило окремі нюанси заповнення документів для виплати компенсації

Редакція БТ
Лист від 10.05.2012 р. № 37-21-1-15/7772

Мінагрополітики роз’яснило окремі нюанси заповнення документів для виплати компенсації

 

Щоб нарахувати та виплатити компенсацію за поставлене сільгосптоваровиробниками молоко та м’ясо у живій вазі, переробне підприємство має відповідно до пп. 11 та 12 п. 1 підрозд. 2 розд. XX Податкового кодексу України використовувати такі документи, як Розрахунок розподілу суми компенсації та Відомість про виплачені суми компенсації, форми яких затверджені наказом Мінагрополітики від 02.03.12 р. № 101. Ці два документи взаємопов’язані: дані із Розрахунку, в якому розраховується сума компенсації, переносяться до Відомості, яка є документом для виплати таких коштів.

При цьому у Розрахунку у разі реалізації сільгосптоваровиробником різних видів продукції тваринництва та/або за різними цінами за одиницю такої продукції компенсація розраховується за кожне таке постачання окремо та відповідно записується окремим рядком. Порядок заповнення Відомості таких вимог не містить, тому виникає запитання: чи слід у Відомості за аналогією із Розрахунком проводити деталізацію нарахованої компенсації?

Відповідь на це запитання надало Мінагрополітики: у Відомості зазначається лише сума компенсації по кожному сільгосптоваровиробнику, нарахована за всіма видами продукції тваринництва, поставленої у звітному періоді, і деталізація за цінами не передбачена, а тому у цьому документі переробне підприємство має вказувати по окремому товаровиробнику виключно загальну суму компенсації, що нарахована йому за поставлену продукцію.

(Лист Мінагрополітики від 10.05.12 р. № 37-21-1-15/7772).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі