Теми статей
Обрати теми

Про затвердження Змін до Порядку надання роботодавцю дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних

Редакція БТ
Наказ від 22.08.2012 р. № 514

ПОРЯДОК НАДАННЯ
 ДОТАЦІЙ № 1 —

Мінсоцполітики внесло зміни

Наказ Міністерства соціальної політики України від 22.08.12 р. № 514

«Про затвердження Змін до Порядку надання роботодавцю дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних»

 

Наказом , що коментується, Мінсоцполітики внесло зміни до Порядку надання роботодавцю дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних, затвердженого наказом від 10.01.01 р. № 1 (далі — Порядок).

Зміни стосувалися таких питань:

1. Дотація надається роботодавцю за умови працевлаштування на строк більше 2 років безробітних та збереження для них у цей період умов праці та гарантій зайнятості, установлених на день працевлаштування (до змін була тільки умова про працевлаштування на строк більше 2 років).

2. Право на працевлаштування шляхом надання дотації роботодавцю з дня отримання статусу безробітного отримали особи з числа жителів сіл та селищ.

3. Підкориговано підстави для відмови у видачі дотації. Так, згідно з оновленим п. 6 Порядку дотація не надається роботодавцям, які на день звернення (дату надання письмової згоди роботодавця на направлення на працевлаштування безробітного):

— перебувають на обліку платників ЄВС менше 6 місяців (до змін — 3 місяців);

— мають заборгованість зі сплати адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів — у разі працевлаштування безробітних із числа інвалідів (до змін — відмовляли вже в разі незабезпечення виконання нормативу, а не тільки за наявності заборгованості з нарахованого штрафу). Така інформація надходитиме від Фонду соцзахисту інвалідів, а не від роботодавця для розгляду питання щодо надання дотації (п.п. 3 п. 10 Порядку);

— скорочення чисельності працівників за професією (спеціальністю), яка дотується, не повинно було бути протягом 6 місяців (до змін — 3 місяців);

— підприємці, які планують працевлаштувати в себе працівника за дотацією, мають використовувати найману працю протягом 6 місяців (до змін — 3 місяців).

4. У разі зміни реєстрації місцезнаходження роботодавця-юрособи чи місця проживання роботодавця — фізособи-підприємця за наявності згоди найманого робітника, працевлаштованого з наданням дотації, трудові відносини з роботодавцем подовжуються.

5. У разі коли працівник відпрацював менше місяця, роботодавцю згідно з абз. четвертим п. 7 Порядку доведеться проконтролювати, чи не перевищує зарплата з розрахунку на місяць середній рівень зарплати за всіма видами діяльності у відповідної галузі. Якщо так, то розмір дотації визначають пропорційно відпрацьованим дням (годинам) виходячи з розміру середньої зарплати. До змін таке пропорційне визначення розміру дотації застосовувалася тільки, коли зарплата за відпрацьований неповний місяць перевищувала розмір середньої зарплати.

6. У п. 7 Порядку з’явилися нові норми:

1) у разі звільнення працівника, працевлаштованого за дотацією, чи особи, яка працює за професією (спеціальністю), за якою працевлаштувався безробітний, роботодавець протягом 5 робочих днів надає до центру зайнятості копію наказу про його звільнення;

2) у дворічний період дії договору про працевлаштування безробітного з наданням дотації (це обов’язкова умова для надання дотації) не зараховується час перебування у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку або шестирічного віку — за медичними показаннями.

7. Зміни до абз. другого п. 15 Порядку деталізували коло питань, які центр зайнятості перевірятиме під час проведення перевірок згідно з планом перевірок чи за письмовим зверненням фізичної чи юридичної особи про факти порушення умов надання дотацій:

— достовірність поданих відомостей, а саме відповідність поданих роботодавцем даних, зазначених у довідці про нараховану та виплачену заробітну плату особі, працевлаштованій за направленням центру зайнятості, використання робочого часу працівника та сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, первинним документам, що підтверджують достовірність даних про фактичні витрати на заробітну плату роботодавця;

— виконання умов договору щодо працевлаштування безробітного з наданням дотації протягом строку його дії.

Наказ , що коментується, діє з 01.10.12 р. (опубліковано в «Офіційному віснику України», 2012, № 72 від 01.10.12 р.).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі