Теми статей
Обрати теми

Затверджено Порядок контролю учасників фондового ринку

Редакція БТ
Рішення від 04.09.2012 р. № 1179

Затверджено Порядок контролю учасників фондового ринку

 

НКЦПФР затвердила Порядок контролю за дотриманням професійними учасниками фондового ринку вимог законодавства про цінні папери, яким установлюється єдиний механізм здійснення НКЦПФР контролю шляхом проведення планових та позапланових перевірок ліцензіатів (тобто юросіб, які отримали ліцензію(ї) на здійснення певного(их) виду(ів) професійної діяльності на фондовому ринку: діяльності з торгівлі цінними паперами, депозитарної діяльності, діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку, діяльності з управління активами інституційних інвесторів). Згідно з цим Порядком:

планові перевірки: (1) підстава для її проведення — включення ліцензіата до плану-графіка проведення перевірок учасників фондового ринку на відповідний квартал; (2) що перевіряєтьсявідповідність вимогам законодавства про цінні папери діяльності ліцензіата протягом періоду, який підлягає перевірці. Планова перевірка проводиться за весь або певний період його діяльності; (3) періодичність перевірки — не частіше 1 разу на календарний рік; (4) повідомлення — про її проведення ліцензіат повинен бути попередньо письмово повідомлений НКЦПФР не менш ніж за 10 календарних днів до початку її проведення;

позапланові перевірки: (1) передбачають не заплановану НКЦПФР перевірку ліцензіата протягом періоду, який підлягає перевірці, за окремими питаннями; (2) можуть проводитися за наявності хоча б однієї з підстав, визначених п. 2 розд. II Порядку.

(Рішення НКЦПФР від 04.09.12 р. № 1179, набрало чинності з 15.10.12 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі