Теми статей
Обрати теми

Запрацював «Електронний кабінет платника податків» від Міндоходів

Редакція БТ
Довідкова інформація

Запрацював «Електронний кабінет платника податків» від Міндоходів

 

Розпочав свою роботу у тестовому режимі новий сервіс Міндоходів «Електронний кабінет платника податків» (далі — ЕКПП). Першими ознайомитися з можливостями сервісу зможуть великі платники податків (хто до них відноситься см. в п.п. 14.1.24 ПКУ), а в подальшому він буде доступним для всіх категорій платників.

Електронний кабінет  — це персональне автоматизоване робоче місце платника, працювати в якому він може з будь-якого комп’ютера, підключеного до мережі Інтернет, після авторизації.

Експерти Міндоходів новий сервіс вважають кроком до онлайнових відносин платника податків з працівниками органів доходів і зборів. Перевагами нового сервісу є подання податкової звітності в режимі реального часу. Платник одразу ж буде бачити, як показники його звітності вплинули на стан його розрахунків з бюджетом.

Податкова звітність подаватиметься пакетом , тобто декларація з усіма додатками. На кожен прийнятий пакет документів видаватиметься одна квитанція про прийняття декларації.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою knp.minrd.gov.ua або на порталі Міндоходів шляхом авторизації за допомогою електронного цифрового підпису.

Детальне керівництво із запуску та роботи доступних на сьогодні сервісів ЕКПП можна знайти у вкладці «Допомога».

Як і передбачалося, спочатку запрацювали сервіси «Податкова звітність» і частково — «Розрахунки з бюджетом». Решта запланованих можливостей ЕКПП (заповнення платіжних документів на сплату податків, розрахунок пені, ведення офіційного онлайн-листування з органами Міндоходів, перегляд документів, які видані органами Міндоходів, отримання консультаційних послуг тощо) запрацюють до кінця 2014 року.

(За даними прес-служби Міндоходів від 18.07.13 р., http://minrd.gov.ua/media-tsentr/novini/104122.html)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі