Теми статей
Обрати теми

Цільові аукціони з продажу майна з податкової застави

Редакція БТ
Наказ від 07.12.2012 р. № 1297

Цільові аукціони з продажу майна з податкової застави

 

Мінфін затвердив Порядок проведення цільових аукціонів з продажу майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Порядок поширюється на майно, яке перебуває у податковій заставі та щодо якого прийнято рішення органу ДПС про погашення усієї суми податкового боргу.

Так, заходи, пов’язані з продажем майна на цільовому аукціоні, здійснюються після прийняття керівником органу ДПС за місцем реєстрації платника податків рішення про погашення усієї суми податкового боргу.

Організатором аукціонів з продажу майна платників податків, яке перебуває в податковій заставі, виступають уповноважені товарні біржі, визначені центральним органом ДПС на конкурсних засадах.

Організатор аукціону повинен провести аукціон у строки, визначені відповідним договором, але не пізніше ніж через 2 місяці після його укладення.

Порядок не поширюється: (1) на майно, яке може бути згруповане та стандартизоване; (2) на майно, що швидко псується; (3) на майно, обсяги якого не є достатніми для організації прилюдних торгів; (4) на цінні папері; (5) майно, щодо обігу якого встановлено обмеження законом; (6) цілісні майнові комплексі підприємств, майно яких перебуває у державній або комунальній власності чи якщо згідно із законодавством з питань приватизації для відчуження майна підприємства необхідна попередня згода органу приватизації або іншого державного органу, уповноваженого здійснювати управління корпоративними правами.

(Наказ МФУ від 07.12.12 р. № 1297, чинний з 29.01.13 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі