Теми статей
Обрати теми

Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій

Редакція БТ
Наказ від 21.12.2012 р. № 1159

ДЕРЖРЕЄСТР РРО:

чергове оновлення

Наказ Державної податкової служби України від 21.12.12 р. № 1159

«Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій»

 

Наказом, що коментується, ДПСУ затвердила новий Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій (далі — Держреєстр РРО). Відповідно втратив чинність попередній Держреєстр РРО, який був затверджений наказом ДПСУ від 23.08.12 р. № 772 («БТ», 2012, № 37, с. 7).

Порівняно з попередником новий Держреєстр РРО доповнений однією новою моделлю РРО, а саме спеціалізованим реєстратором розрахункових операцій ЕКСПРЕС з версією програмного забезпечення (ПЗ) 1.0.0.1 із строком первинної реєстрації в органах ДПС до 09.12.13 р. Цей РРО можна застосовувати для фіскалізації розрахункових операцій з продажу (повернення) проїзних/перевізних документів та товарів (послуг) на залізничному транспорті (оподаткування продажу товарів/послуг за двома податковими ставками), а також при продажу ювелірних виробів, прийманні платежів за послуги стільникового мобільного зв’язку, ломбардами.

Також новий Держреєстр РРО доповнений новими версіями програмного забезпечення (ПЗ) для:

а) портативних електронних контрольно-касових апаратів:

ІКС-М500 версією ПЗ 2-01 з модемом IKC-M2 Combi, MINI-500.02ME версією ПЗ 52-09 з модемом UNS-SM12.03 GSM, MINI-500ME версією ПЗ 56-08 з модемом UNS-SM12.03 GSM, які дають можливість суб’єкту господарювання передавати контрольно-звітну інформацію до органів ДПС в електронному вигляді;

— MINI-T 400ME версією ПЗ 4101-02, який можна застосовувати в режимі формування і зберігання контрольної стрічки у вигляді електронного документа (без одночасного друкування паперової контрольної стрічки) з друкуванням її на вимогу контролюючих органів;

б) електронного контрольно-касового реєстратора МІНІ-ФП6 версією ПЗ 257.05 з модемом UNS-SM12.03 GSM, який дає можливість суб’єкту господарювання передавати контрольно-звітну інформацію до органів ДПС в електронному вигляді.

Усі інші РРО, які містяться у I розділі нового Держреєстру РРО (у ньому, нагадаємо, перелічено РРО, дозволені до первинної реєстрації), перекочували із I розділу старого Держреєстру без змін у характеристиках.

Водночас якщо порівнювати перелік РРО, що містився у II розділі старого Держреєстру РРО (у ньому нагадаємо, містяться РРО, первинна реєстрація яких не проводиться в органах ДПС, але які можна використовувати в господарській діяльності до закінчення строку їх служби, що установлений в технічній документації) із новим, то з нього було виключено більше ніж 100 РРО (!). Це моделі РРО, які застосовувалися у гральному бізнесі (на сьогодні в Україні цей вид бізнесу заборонений, а отже, і РРО, які використовувалися для його обслуговування стали, не потрібні), та у яких закінчився строк використання. На цьому наголошують і податківці у консультації, наведеній у журналі «Вісник податкової служби України», 2013, № 1, с. 75.

Наказ, що коментується, набрав чинності 21.12.12 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі