Теми статей
Обрати теми

Стисло про важливе

Редакція БТ
Новини

Стисло про важливе

 

Алкогольні напої, спирт, тютюнові вироби

Мінфін затвердив : (1) Інструкцію з ведення Єдиного державного реєстру виробників спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, спирту-сирцю виноградного, спирту-сирцю плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів (наказ МФУ від 30.11.12 р. № 1246, чинний з дня опублікування); (2) Інструкцію з ведення та використання даних Реєстру суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову торгівлю спиртом коньячним і плодовим на підставі ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією (наказ МФУ від 28.11.12 р. № 1231, чинний з дня опублікування). Департамент контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПСУ вносить відомості про госпсуб’єктів, які отримали відповідні ліцензії протягом 5 робочих днів з дня видачі ліцензії таким госпсуб’єктам та надає відповідну інформацію в паперовій та електронній формі Департаменту взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПСУ для розміщення на офіційному веб-сайті ДПСУ

Держреєстрація речових прав

Адмінпослуги. Установлено розмір плати (68 грн.) за здійснення одного пошуку нотаріусами відомостей про зареєстровані речові права, їх обтяження на об’єкт нерухомого майна у Держреєстрі речових прав на нерухоме майно (наказ Мін’юсту від 29.12.12 р. № 1994/5, чинний з 22.01.13 р.)

Методичні рекомендації. Державна реєстраційна служба оприлюднила Методичні рекомендації: (1) стосовно об’єктів нерухомого майна , права на які підлягають державній реєстрації (схвалено рішенням колегії ДРСУ від 11.12.12 р. протокол № 3); (2) щодо документів, які посвідчують речові права на земельну ділянку відповідно до законодавства (схвалено рішенням колегії ДРСУ від 28.11.12 р. б/н)

Держмито. Фізичні та юридичні особи звільняються від сплати державного мита за проведення державної реєстрації прав, які виникли та зареєстровані уповноваженими суб’єктами, в тому числі підприємствами бюро технічної інвентаризації, органами земельних ресурсів, відповідно до законодавства, що діяло до 01.01.13 р. (лист Укрдержреєстру від 03.01.13 р. № 395-06-15-13)

Арбітражні керуючі

Затверджено Порядок здійснення контролю (нагляду) за діяльністю саморегулівних організацій арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) (наказ Мін’юсту від 09.01.13 р. № 64/5, чинний з дня опублікування). Порядок поширюється на всі всеукраїнські громадські організації, що об’єднують арбітражних керуючих, та здійснюють відповідно до статутних документів повноваження з громадського регулювання діяльності арбітражних керуючих. Порядок встановлює процедуру здійснення Мін’юстом контролю (нагляду) за діяльністю саморегулівних організацій арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів). Контроль (нагляд) полягає у зборі, перевірці та аналізі структурним підрозділом Мін’юсту, інформації щодо відповідності саморегулівних організацій арбітражних керуючих вимогам, встановленим Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»

Ліки

Затверджено Порядок сертифікації якості лікарських засобів для міжнародної торгівлі та підтвердження для активних фармацевтичних інгредієнтів (наказ МОЗ від 07.12.12 р. № 1008, чинний з дня опублікування). Порядок поширюється на усіх госпсуб’єктів незалежно від їх форм власності і підпорядкування, які мають ліцензії на виробництво лікарських засобів в Україні, а також осіб, уповноважених ними, в установленому законодавством порядку. Сертифікація якості лікарських засобів для міжнародної торгівлі та підтвердження для активних фармацевтичних інгредієнтів, що експортуються, здійснюється Держлікслужбою за письмовим зверненням заявника на добровільних засадах

Надрокористування

Унесено зміни до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами (постанова КМУ від 09.01.13 р. № 24, чинна з 23.01.13 р.). Передбачено, що за надання спеціальних дозволів на користування надрами без проведення аукціону з метою виконання угод про розподіл продукції справляється збір у розмірі 1 % початкової ціни продажу такого дозволу на аукціоні

Норми ЗІЗ

Затверджено: (1) Норми безоплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам виробництва штучної шкіри і технічних тканин (наказ МНС від 14.12.12 р. № 1421, чинний з дня опублікування); (2) Норми безоплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам виробництва хутра та хутряних виробів (наказ МНС від 14.12.12 р. № 1422, чинний з дня опублікування). Норми поширюються на підприємства, установи, організації незалежно від форм власності і підпорядкування та фізосіб-підприємців, діяльність яких пов’язана (відповідно) з виробництвом штучної шкіри і технічних тканин та виробництвом хутра та хутряних виробів. Норми розроблено для професій працівників, зайнятих на виконанні вищеназваних робіт, перелік яких відповідає «Класифікатору професій» ДК 003-2010 (наказ Держспоживстандарту від 28.07.10 р. № 327)

Правила охорони праці

Затверджено Правила охорони праці під час роботи з полімерними композитними матеріалами (наказ МНС від 12.12.12 р. № 1409, чинний з дня опублікування). Правила поширюються на всіх госпсуб’єктів незалежно від форм власності та організаційно-правових форм, діяльність яких пов’язана з виробництвом повітряних і космічних літальних апаратів, супутнього устаткування, а також виробництвом гумових виробів. Правилами встановлюються вимоги з охорони праці під час виконання робіт з виробництва предметів і деталей з волокнистих наповнювачів (вуглецевих, органічних, скляних) і зв’язуючих на основі органічних смол

Затверджено Правила охорони праці для працівників бібліотек (наказ МНС від 12.12.12 р. № 1398, чинний з дня опублікування)

Стажування студентів

Затверджено Порядок укладення договору про стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях і Типову форму договору про стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях (постанова КМУ від 16.01.13 р. № 20, чинна з 22.01.13 р.)

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі