Теми статей
Обрати теми

«Дорогоцінні» госпсуб’єкти: новий порядок ведення Реєстру госпсуб’єктів

Редакція БТ
Наказ від 08.04.2013 р. № 465

«Дорогоцінні» госпсуб’єкти: новий порядок ведення Реєстру госпсуб’єктів

 

Затверджено Порядок обліку, створення та ведення реєстру суб’єктів господарювання, які здійснюють операції з дорогоцінними металами і дорогоцінним камінням.

Порядок визначає процедуру обліку, створення та ведення Державною пробірною службою України Реєстру госпсуб’єктів незалежно від форм власності, які здійснюють операції з дорогоцінними металами (далі — ДМ) і дорогоцінним камінням (далі — ДК), а саме: (1) виробництво ДМ і ДК; (2) виготовлення ювелірних та побутових виробів з ДМ і ДК; (3) ремонт ювелірних та побутових виробів з ДМ і ДК; (4) виготовлення промислових виробів з ДМ і ДК, у тому числі виготовлення інструменту та інших виробів технічного призначення з природних алмазів; (5) торгівлю (оптову, роздрібну, комісійну) ДМ і ДК, виробами з ДМ і ДК; (6) обмін готових ювелірних та побутових виробів з ДМ і ДК на брухт ДМ; (7) використання ДМ і ДК для виробничих, наукових, соціально-культурних потреб та інвестиційних потреб; (8) ломбардні операції з ДМ і ДК; (9)скуповування ДМ і ДК; (10) огранка та інша обробка ДК, у тому числі огранку алмазів у діаманти; (11) збирання, первинна обробка відходів і брухту ДМ і ДК; (12) експонування ДМ і ДК (на постійній основі).

Для формування облікової справи та внесення до реєстру госпсуб’єкт звертається до Пробірної служби з письмовою заявою про внесення до реєстру суб’єктів господарювання, які здійснюють операції з дорогоцінними металами і дорогоцінним камінням (додаток 2), до якої додає копії документів, що підтверджують право власності або користування місцем провадження діяльності. Розгляд заяв госпсуб’єктів щодо внесення їх до реєстру проводиться у строк, який не може перевищувати 10 робочих днів.

Підставами для внесення змін до Реєстру є : (1) створення нового місця проведення діяльності госпсуб’єкта; (2) здійснення нових видів операцій з ДМ і ДК, передбачених пунктом 1.2 розділу І цього Порядку, які не були зазначені госпсуб’єктом при внесенні його до Реєстру; (3) припинення здійснення операцій з ДМ і ДК за місцем провадження діяльності госпсуб’єкта.

Увага! Госпсуб’єкти, які до дня набрання чинності цим наказом здійснювали операції з ДМ і ДКзгідно з пунктом 1.2 розділу І Порядку, повинні протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим наказом звернутись до Державної пробірної служби України із заявами про внесення до Реєстру суб’єктів господарювання, які здійснюють операції з дорогоцінними металами і дорогоцінним камінням.

(Наказ МФУ від 08.04.13 р. № 465, чинний з дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі