Теми статей
Обрати теми

Рекомендації МОЗ щодо облаштування місць для куріння

Редакція БТ
Лист від 11.04.2013 р. № 05.01-14-

Рекомендації МОЗ щодо облаштування місць для куріння

 

Нагадаємо, що відповідно до ст. 13 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» від 22.09.05 р. № 2899-IV забороняється куріння тютюнових виробів у приміщеннях підприємств, установ та організацій усіх форм власності, крім спеціально відведених для цього місць. Ураховуючи цю вимогу, МОЗ надало деякі рекомендації з приводу розміщення спеціально відведених місць для куріння, а саме:

1) створювати спеціальні місця для куріння мають власники, уповноважені ними особи чи орендарі відповідних споруд або окремих приміщень. При цьому сумарна площа таких місць не повинна перевищувати 10 % загальної площі відповідної споруди чи приміщення, вони мають бути обладнані витяжною вентиляцією чи іншими засобами для видалення тютюнового диму, а також містити інформацію, що складається із відповідного графічного знака та тексту такого змісту: «Місце для куріння. Куріння шкодить Вашому здоров’ю!»;

2) у разі відсутності можливості відведення спеціального місця для куріння в приміщенні такі місця, на думку МОЗ, варто обладнати за межами приміщень у будь-якому невеликому спорудженні, яким може бути, наприклад, навіс біля будинку тощо. У таких місцях для куріння має бути розміщений відповідний графічний знак.

(Лист МОЗ від 11.04.13 р. № 05.01-14-А-3344/3601-зв)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі