Теми статей
Обрати теми

Зміни у звітності до ПФУ

Редакція БТ
Постанова від 11.02.2013 р. № 2-9

Зміни у звітності до ПФУ

 

Унесено зміни до Порядку подання звітів до Пенсійного фонду України в електронній формі (затверджено постановою ПФУ від 19.04.07 р. № 7-7).

Зокрема, поняття звіту, який подається страхувальниками до органів ПФУ, доповнено звітністю щодо нарахованого ЄВС. Також уточнено, що страхувальники (роботодавці та ін.) сплачують не просто страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, а саме єдиний внесок. Відповідно, словосполучення «платник страхових внесків» усюди у тексті замінено на «платник єдиного внеску».

Крім цього, передбачено, що звіт страхувальником повинен подаватися в повному обсязі. Звіт, складений з порушеннями вимог Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (постанова від 08.10.10 р. № 22-2, далі — Порядок № 22-2), у тому числі без обов’язкових реквізитів*, передбачених п. 2.8 Порядку № 22-2, не вважається звітом та вважається таким, що не подавався. Ці зміни кореспондують з нормою п. 2.10 Порядку № 22-2.

Також уведено новий термін — «квитанція про приймання та обробку електронного звіту». Це сформований адресатом електронний документ звітності, що засвідчує факт та час внесення звіту до відповідної автоматизованої системи. Установлено, що при безперебійній роботі телекомунікаційних засобів строк надходження квитанції про приймання та обробку електронного звіту від адресата звітності до центру обробки електронних звітів не повинен перевищувати однієї доби.

Квитанція надсилається страхувальнику у спосіб, передбачений абзацом першим п.п. 3.3.2 Порядку № 22-2, а саме — надсилається страхувальнику телекомунікаційними засобами загального користування.

(Постанова ПФУ від 11.02.13 р. № 2-9, чинна з дня опублікування)

 

* Про те, які реквізити є обов’язковими, читайте в Темі тижня «Як заповнити щомісячну форму № Д4 з ЄВС» // «БТ», 2013, № 5, с. 24.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі