Теми статей
Обрати теми

Новий звіт № Д4 за ЄВС: нова форма, нові правила, приклад для звіту за вересень

Редакція БТ
Стаття

НОВИЙ ЗВІТ № Д4 ЗА ЄВС:

нова форма, нові правила, приклад для звіту за вересень

 

У попередньому номері ми вже писали про «переродження» ЄВС-документів. Сьогодні проаналізуємо суть звітних змін та розповімо, як заповнювати оновлену ф. № Д4. А засвоїти все це вам допоможе практичний приклад. Не гаятимемо часу — до справи!

Вікторія ЗМІЄНКО, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Що змінилося?

З 1 жовтня 2013 року звітність з ЄВС уже за новою формою потрібно подавати до своєї податкової (а не до ПФУ).

Шукати оновлені правила заповнення та подання звітності ЄВС, а також самі бланки звітів з 1 жовтня ми повинні в міндоходівському Порядку № 454. Він є «двійником» пенсійного Порядку № 22-2.

Як і будь-який двійник, Порядок № 454 дуже схожий на оригінал, але має й кілька своїх відмінностей. Про них ми поговоримо трохи пізніше. У цілому ж це збірник уже давно звичних нам норм. Також візуально нам знайомі й чотири звітні форми, наведені в його додатках. Використовуючи ці форми, ми звітуємо щодо нарахування і сплати ЄВС: № Д4 (додаток 4), № Д5 (додаток 5), № Д6 (додаток 6) і № Д7 (додаток 7).

Важливо! Як форма, так і зміст звітів практично не змінилися. Тому, вважаємо, у ваc не виникне особливих труднощів при їх правильному заповненні та поданні. Адже набутий досвід заповнення пенсійних ЄВС-звітів, як і раніше, можна застосовувати при заповненні міндоходівських форм*.

* Про порядок заповнення ви можете прочитати в Темі тижні «Як заповнювати щомісячну форму № Д4 з ЄВС» («БТ», 2013, № 5, с. 24); у статтях «ЄВС та декретні: розраховуємо суму внеску та заповнюємо форму № Д4» («БТ», 2013, № 32, с. 38) і «Декретні у звіті за формою № Д4: нюанси заповнення у прикладах» («БТ», 2013, № 33, с. 15).

Таким чином, за вересень ф. № Д4 потрібно подавати до своєї податкової, за новою формою та за правилами (здебільшого вже звичними), про які розповімо далі.

Насамперед назвемо основні правила подання, що залишилися незмінними і в Порядку № 454:

1. Граничний строк подання — 20 число наступного місяця. Тішить, що граничний строк подання та можливість перенесення останнього дня з вихідного (святкового) в новому Порядку збережені (пп. 3.1 і 2.15 відповідно). Отже, подати (відіслати в електронному вигляді) ф. № Д4 за вересень 2013 року ви повинні не пізніше 21 жовтня (понеділок, 20 жовтня — неділя).

2. Не подаємо звіт із прокресленнями. Роботодавці, які не використовують найману працю, не замовляють виконання робіт, послуг звичайним громадянам за цивільно-правовими договорами (далі — ЦПД), форму № Д4 не подають. Для підприємств таку норму закладено в п. 2.13 Порядку № 454.

3. Електронна форма звіту є обов’язковою, якщо застрахованих осіб більше 5 (6 і більше). Як і при поданні звітів пенсійникам, при поданні звітів до податкової ми також орієнтуємося на чисельність осіб, дані про яких показали у звіті. Якщо їх 5 і менше — можемо (але не зобов’язані) подати звіт лише на папері. Якщо їх 6 і більше — зобов’язані подати ф. № Д4 такими способами:

засобами електронного зв’язку в електронній формі з реєстрацією електронного підпису відповідальних осіб;

на паперових носіях, засвідчених підписом та печаткою (за наявності) разом з електронною формою на електронних носіях інформації.

Для формування звіту в електронному вигляді податківці, як раніше пенсійники, повинні надати спеціалізоване програмне забезпечення. Актуальні версії такого забезпечення можна безкоштовно отримати у своїй податковій. Також вона може розміщуватися на офіційному веб-порталі Міндоходів .

Для цієї мети на сьогодні за повідомленням, яке розміщене на сайті Міндоходів, можна використовувати програмне забезпечення «M.E.Doc», АРМ «Єдиний внесок» (тільки для формування звітності, а підписувати звіт через «M.E.Doc») або «iFin Zvit» .

Звіт в електронній формі ми тепер подаємо до податкової, як й інші звіти, з використанням електронного цифрового підпису через центр обробки електронних звітів згідно з наказом ДПАУ «Про подання електронної податкової звітності» від 10.04.08 р. № 233.

Шкода, але при переробці пенсійного Порядку № 22-2 міндоходівці не виправили «ляпсуси» пенсійників. Наприклад, обов’язковим реквізитом звіту є «дата подання звіту» (п. 2.8 Порядку № 454). А ось у таблицях ф. № Д4 місце, де, за ідеєю, має відображатися ця інформація, названо «Дата формування у страхувальника». А ці дати можуть бути різними. Радимо відображати тут саме дату подання звіту, інакше податківці можуть не прийняти звіт через відсутність обов’язкових реквізитів (2.16 Порядку № 454).

Ну а тепер про відмінності.

Перша відмінність. Звіти з ЄВС тепер подаємо до органу Міндоходів. Тому після всіх форм уточнено поле, де вказується одержувач звітності.

Друга відмінність. У п. 4.3 Порядку № 454 зазначено, що на титульному аркуші прокреслення проставляємо напроти таблиць звіту, що не подаються, лише в паперовому звіті. В електронній формі поле залишаємо незаповненим.

Третя відмінність. До міндоходівського Порядку № 454 не перекочувала норма п. 2.16, згідно з якою керівник органу ПФУ міг розробляти рекомендований графік подання звітності. Податківці цього не робитимуть. Головне — здати звіт не пізніше останнього дня його подання .

Четверта відмінність. У таблицях 5 і 6 ф. № Д4 додано по одній графі. А ось таблиця 1 залишилася практично без змін. Щоправда, у полі перед табличною частиною змінено назву реквізиту «Кількість створених нових робочих місць у звітному періоді» — уточнено, що тут відображаємо дані тільки за звітний місяць. Але на практиці ми й раніше так заповнювали це поле.

Без змін залишилася й таблиця 7. Але якщо ви її заповнюєте, зверніть увагу на оновлення додатка 3 до Порядку № 454.

 

Що нового в заповненні таблиці 5

1. Забули вказати дані про працівника — подаємо додаткову таблицю 5. У загальному випадку таблицю 5 у складі ф. № Д4 ми подаємо не завжди, а лише в певних випадках. Їх 5, і названі вони в п. 4.8 Порядку № 454. Приємно, що міндоходівці не змінили умови, коли потрібно подавати таблицю 5. Якщо жодної з подій з працівниками не відбулося, то таблицю 5 не заповнюємо і не подаємо.

Що робити, якщо ви раптом забули у ф. № Д4 за минулі періоди вказати дані, що відбулися із застрахованою особою, про яку потрібно згідно з п. 4.8 відзвітувати в таблиці 5? У цьому випадку слід скористатися пп. 1.1 і 5.6 Порядку № 454: достатньо заповнити і подати таблицю 5 за минулий період типу «додаткова», супроводивши її титульним аркушем.

Порівняємо з пенсійним п. 5.6 Порядку № 22-2. Тоді додаткову таблицю потрібно було подавати лише, коли забули вказати дані про прийняття на роботу і про звільнення. І якщо ми забували зазначити інші обставини (початок і закінчення відпусток у зв’язку з вагітністю та пологами, для догляду до трирічного (шестирічного) віку), то теоретично нічого уточнювати не було потрібно. Водночас пенсійники на місцях в усних консультаціях і тоді наполягали на тому, щоб у всіх випадках, коли ми забували наводити інформацію в таблиці 5, потрібно було подавати її за минулий звітний місяць із типом «додаткова».

2. Нова додаткова графа 8. У табличній частині таблиці 5 додано нову графу 8 «Договір ЦПХ за основним місцем роботи (1 — так, 0 — ні)». У ній, судячи з назви, ми проставляємо «1», якщо ми уклали ЦПД з нашим працівником, працевлаштованим у нас на основному місці (ми вносимо запис до його трудової книжки). У інших випадках у графі 8 проставляємо «0» (так налаштоване програмне забезпечення).

 

Що нового в заповненні таблиці 6

1. Два нових КТН для графи 9 — «11» і «12». Для графи 9 таблиці 6 абз. 17 — 19 п. 4.9 Порядку № 454 додано два коди типу нарахування (КТН). Їх потрібно застосовувати, якщо за результатами перевірки органами доходів і зборів нам донараховують (КТН 11) або зменшують (КТН 12) суму ЄВС.

2. Нова додаткова графа 16. У табличній частині таблиці 6 з’явилася нова графа 16 «Кількість календарних днів відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами». У цій графі ми відображаємо кількість днів відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, що припадають на відповідний місяць, який зазначаємо у графі 11.

У пенсійній ф. № Д4 за липень і серпень 2013 року дні такої відпустки ми показували у графі 13. Проте з назви цієї графи це не випливало. Водночас на цьому наполягали працівники ПФУ (див. статтю «Декретні у звіті за формою № Д4: нюанси заповнення у прикладах» // «БТ», 2013, № 33, с. 15).

3. Декретні в таблиці 6 можна показувати не лише за майбутні, а й за минулі місяці. Міндоходів трохи підкоригувало останній абзац п. 4.9. І тепер кілька записів на одного працівника до таблиці 6 ми вносимо як за поточний, майбутні, так і за минулі місяці. При цьому рядки за минулі місяці формуємо в таких випадках: «за минулі (лікарняні, тимчасова непрацездатність та перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами та нарахування сум заробітної плати (доходу) за виконану роботу (надані послуги), строк виконання яких перевищує календарний місяць, а також за відпрацьований час після звільнення з роботи або згідно з рішенням суду — середня заробітна плата за вимушений прогул) періоди». Порівняно з пенсійним останнім абзацом п. 4.9 Порядку № 22-2, міндоходівці додали два додаткові випадки, коли щодо працівника можна наводити дані про нарахування за минулі місяці (ми виділили напівжирним):

1) тимчасова непрацездатність;

2) перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами.

Першу підставу, вважаємо, зазначено міндоходівцями помилково, адже «лікарняні» якраз і виплачуються за дні тимчасової непраце-здатності.

А от що стосується перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, то в загальному випадку декретні в поточному звіті ми відображаємо за поточний та майбутні місяці. Але якщо працівниця принесе вам декретний лікарняний із запізненням або комісія (уповноважений) із соцстраху затвердить протокол у місяці, наступному за місяцем відкриття лікарняного, то вам у ф. № Д4 за звітний місяць доведеться відображати нарахування декретних за минулий (минулі) місяці. Також цю норму, на наш погляд, можна застосовувати й тоді, коли із-за помилки у розрахунку ви змушені донарахувати суму допомоги, яку відобразили у звіті за минулі місяці.

 

Приклад

Для наочності за даними, які ми навели в таблиці нижче, покажемо як підприємство (1-й клас профризику) заповнить і подасть ф. № Д4 за вересень 2013 року (с.15-16).

 

Дані про нарахування працівникам за вересень 2013 року та утриманий з таких сум ЄВС

Фізична особа

Нараховано у вересні 2013 року/
База для ЄВС (у межах 17 ПМПО)

ЄВС

ЗП

Відп

Ддек

ВЦПД

разом

у частині нарахування

у частині утримання

36,93%

8,41%

33,2%

34,7%

3,6%

2%

2,6%

Крот Ольга Петрівна (1111111111), прийнята на роботу 20.09.13 р. на декретне місце

2000

2000

738,6

72

Васько Ігор Іванович (2222222222), інвалід на основному місці роботи; перебував у відпустці з 10.09 по 30.09; укладений ЦПД на виконання робіт (04.09.13 р. — 30.09.13 р.)

1500

3000

2500

7000

378,45

867,5

162

65

Мурашко Інна Іванівна (3333333333), з 20.09.13 р. по 23.01.14 р. пішла в декретну відпустку на 126 календарних днів, у тому числі з розподілом між місяцями декретної відпустки:

4000

25200

29200

1477,2

8366,4

144

504

Вересень (11 днів)

Х

2200

Х

44

Х

Жовтень

6200

124

Листопад

6000

120

Грудень

6200

124

Січень 2014 року (23 дні)

4600

92

Разом

7500

3000

25200

2500

38200

2215,8

378,45

8366,4

867,5

378

504

65

Скорочення, використані в таблиці: ЗП — заробітна плата; Відп — відпускні; ВЦПД — винагорода за ЦП-договором;

Ддек — допомога по вагітності та пологах.

 

Висновки

Ф. № Д4 за вересень потрібно подавати до своєї податкової за новою формою.

Загальні правила подання та принципи заповнення звітів не змінилися. Так, ф. № Д4 подаємо не пізніше 20 числа наступного місяця. При чисельності фізичних осіб 6 і більше звіт складаємо в електронній формі.

У міндоходівській ф. № Д4 у таблиці 5 з’явилася нова графа 8, а в таблиці 6 — графа 16

 

Документи статті

Порядок № 454 — Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений наказом Міндоходів від 09.09.13 р. № 454.

Порядок № 22-2 — Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений постановою правління ПФУ від 08.10.10 р. № 22-2.

 

Додаток 4
до Порядку формування та подання страхувальниками звіту
 щодо сум нарахованого єдиного внеску
 на загальнообов’язкове державне соціальне страхування
 (пункт 3.1 розділу III)

Звітність
Звіт про суми нарахованої заробітної плати
 (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації)
 застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску
на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів

img 1

<...>

Таблиця 1. Нарахування єдиного внеску

N з/п

Назва показника

Сума
(грн.)

1

2

3

1

Загальна сума нарахованої заробітної плати, винагород за виконану роботу (надані послуги) за цивільно-правовими договорами, оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, усього (р. 1.1 + р. 1.2 + р. 1.3 + р. 1.4 + р. 1.5)

38200,00

1.1

сума нарахованої заробітної плати

10500,00

1.2

сума винагород за договорами цивільно-правового характеру

2500,00

1.3

сума оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності, що здійснюється за рахунок коштів роботодавця

1.4

сума допомоги по тимчасовій непрацездатності, яка виплачується за рахунок коштів фондів соціального страхування, усього, у тому числі:

1.4.1

сума допомоги по тимчасовій непрацездатності, яка виплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на виробництві

1.5

сума допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами

25200,00

2

Сума нарахованої заробітної плати, винагород за виконану роботу (надані послуги) за цивільно-правовими договорами, оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, на яку нараховується єдиний внесок, усього (р. 2.1+ р. 2.2 + р. 2.3 + р. 2.4)

38200,00

2.1

Сума нарахованої заробітної плати, на яку нараховується єдиний внесок, усього (р. 2.1.1 + р. 2.1.2 + р. 2.1.3 + р. 2.1.4 + р. 2.1.5 + р. 2.1.6 + р. 2.1.7)

10500,00

2.1.1

роботодавцями відповідно до класу професійного ризику виробництва (36,76 - 49,7 %)

6000,00

2.1.2

бюджетними установами (36,3 %)

2.1.3

роботодавцями найманим працівникам із числа осіб льотних екіпажів повітряних суден цивільної авіації (пілоти, штурмани, бортінженери, бортмеханіки, бортрадисти, льотчики-наглядачі) і бортоператорам, які виконують спеціальні роботи в польотах (45,96 %)

2.1.4

підприємствами, установами і організаціями працюючим інвалідам (8,41 %)

4500,00

2.1.5

підприємствами та організаціями всеукраїнських громадських організацій інвалідів, зокрема товариствами УТОГ та УТОС (5,3 %)

2.1.6

підприємствами та організаціями громадських організацій інвалідів (за умов, визначених частиною чотирнадцятою статті 8 Закону) працюючим інвалідам (5,5 %)

2.1.7

підприємствами суднобудівної промисловості (клас 30.11 групи 30.1 розділу 30, клас 33.15 групи 33.1 розділу 33 КВЕД ДК 009:2010) (33,2 %)

2.2

Сума винагород за виконані роботи (надані послуги) за цивільно-правовими договорами, усього (р. 2.2.1 + р. 2.2.2 + р. 2.2.3)

2500,00

2.2.1

Сума винагород за виконані роботи (надані послуги) за цивільно-правовими договорами, 34,7 %

2500,00

2.2.2

Сума винагород за виконані роботи (надані послуги) за цивільно-правовими договорами, нарахована підприємствами та організаціями всеукраїнських громадських організацій інвалідів, зокрема товариствами УТОГ та УТОС (5,3 %)

2.2.3

Сума винагород за виконані роботи (надані послуги) за цивільно-правовими договорами, нарахована підприємствами суднобудівної промисловості (клас 30.11 групи 30.1 розділу 30, клас 33.15 групи 33.1 розділу 33 КВЕД ДК 009:2010) (33,2 %)

<...>

 

 

2.4

Сума допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами (р. 2.4.1 + р. 2.4.2 + р. 2.4.3 + р. 2.4.4)

25200,00

2.4.1

Сума допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, на яку нараховується єдиний внесок у розмірі 33,2 %

25200,00

2.4.2

Сума допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, нарахована підприємствами, установами і організаціями працюючим інвалідам (8,41 %)

2.4.3

Сума допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, нарахована підприємствами та організаціями всеукраїнських громадських організацій інвалідів, зокрема товариствами УТОГ та УТОС (5,3 %)

2.4.4

Сума допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, нарахована підприємствами та організаціями громадських організацій інвалідів (за умов, визначених частиною чотирнадцятою статті 8 Закону) працюючим інвалідам (5,5 %)

3

Нараховано єдиного внеску, усього (р. 3.1 + р. 3.2 + р. 3.3 + р. 3.4)

11828,15

3.1

на суми заробітної плати, усього (р. 3.1.1 + р. 3.1.2 + р. 3.1.3 + р. 3.1.4 + р. 3.1.5 + р. 3.1.6 + р. 3.1.7)

2594,25

3.1.1

на суми заробітної плати, нарахованої роботодавцями, відповідно до класу професійного ризику виробництва (р. 2.1.1 х (36,76 % - 49,7 %))

2215,80

3.1.2

на суми заробітної плати, нарахованої бюджетними установами (р. 2.1.2 х 36,3 %)

3.1.3

на суми заробітної плати, нарахованої роботодавцями найманим працівникам із числа осіб льотних екіпажів повітряних суден цивільної авіації (пілоти, штурмани, бортінженери, бортмеханіки, бортрадисти, льотчики-наглядачі) і бортоператорам, які виконують спеціальні роботи в польотах (р. 2.1.3 х 45,96 %)

3.1.4

на суми заробітної плати, нарахованої підприємствами, установами і організаціями працюючим інвалідам (р. 2.1.4 х 8,41 %)

378,45

3.1.5

на суми заробітної плати, нарахованої підприємствами та організаціями всеукраїнських громадських організацій інвалідів, зокрема товариствами УТОГ та УТОС (р. 2.1.5 х 5,3 %)

3.1.6

на суми заробітної плати, нарахованої підприємствами та організаціями громадських організацій інвалідів (за умов, визначених частиною чотирнадцятою статті 8 Закону) працюючим інвалідам (р. 2.1.6 х 5,5 %)

3.1.7

на суми заробітної плати, нарахованої підприємствами суднобудівної промисловості (клас 30.11 групи 30.1 розділу 30, клас 33.15 групи 33.1 розділу 33 КВЕД ДК 009:2010) (р. 2.1.7 х 33,2 %)

3.2

на суми винагород за виконані роботи (надані послуги) за цивільно-правовими договорами, усього (р. 3.2.1 + р. 3.2.2 + р. 3.2.3)

867,50

3.2.1

на суми винагород за виконані роботи (надані послуги) за цивільно-правовими договорами (р. 2.2.1 х 34,7 %)

867,50

3.2.2

на суми винагород за виконані роботи (надані послуги) за цивільно-правовими договорами, нарахованих підприємствами та організаціями всеукраїнських громадських організацій інвалідів, зокрема товариствами УТОГ та УТОС (р. 2.2.2 х 5,3 %)

— 

3.2.3

на суми винагород за виконані роботи (надані послуги) за цивільно-правовими договорами, нарахованих підприємствами суднобудівної промисловості (клас 30.11 групи 30.1 розділу 30, клас 33.15 групи 33.1 розділу 33 КВЕД ДК 009:2010) (р. 2.2.3 х 33,2 %)

— 

<...>

 

 

3.4

на суми допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами (р. 3.4.1 + р. 3.4.2 + р. 3.4.3 + р. 3.4.4)

8366,40

3.4.1

на суми допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами (р. 2.4.1 х 33,2 %)

8366,40

3.4.2

на суми допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, нарахованої підприємствами, установами і організаціями працюючим інвалідам (р. 2.4.2 х 8,41 %)

 —

3.4.3

на суми допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, нарахованої підприємствами та організаціями всеукраїнських громадських організацій інвалідів, зокрема товариствами УТОГ та УТОС (р. 2.4.3 х 5,3 %)

 —

3.4.4

на суми допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, нарахованої підприємствами та організаціями громадських організацій інвалідів (за умов, визначених частиною чотирнадцятою статті 8 Закону) працюючим інвалідам (р. 2.4.4 х 5,5 %)

 —

4

Сума нарахованої заробітної плати, винагород за виконану роботу (надані послуги) за цивільно-правовими договорами, оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, з якої утримано єдиний внесок, усього (р. 4.1 + р. 4.2 + р. 4.3 + р. 4.4)

38200,00

4.1

Сума заробітної плати застрахованих осіб, усього (р. 4.1.1 + р. 4.1.2 + р. 4.1.3)

10500,00

4.1.1

осіб, які працюють на умовах трудового договору (контракту) (3,6 %)

10500,00

4.1.2

найманих працівників - інвалідів, які працюють на підприємствах УТОГ, УТОС (2,85 %)

 —

4.1.3

працівників, які працюють на посадах, робота на яких зараховується до стажу, що дає право на одержання пенсії відповідно до окремих законів України (6,1 %)

 —

4.2

Сума винагород за виконану роботу (надані послуги) за цивільно-правовими договорами (2,6 %) (відповідає значенню р. 2.2)

2500,00

4.3

Сума допомоги по тимчасовій непрацездатності (2 %)

— 

4.4

Сума допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами (2 %)

25200,00

5

Утримано єдиний внесок, усього (р. 5.1 + р. 5.2 + р. 5.3 + р. 5.4 + р. 5.5 + р. 5.6)

947,00

5.1

р. 4.1.1 х 3,6 %

378,00

5.2

р. 4.1.2 х 2,85 %

 —

5.3

р. 4.1.3 х 6,1 %

 —

5.4

р. 4.2 х 2,6 %

65,00

5.5

р. 4.3 х 2 %

5.6

р. 4.4 х 2 %

504,00

<...>

 

 

8

Загальна сума єдиного внеску, що підлягає сплаті, всього (р. 3 + р. 5 + р. 6 - р. 7)

12775,15

 

у тому числі

 

8.1

р. 3.1.1 + р. 6.1.1 - р. 7.1.1 (36,76 - 49,7 %)

2215,80

8.2

р. 3.1.2 + р. 6.1.2 - р. 7.1.2 (36,3 %)

— 

8.3

р. 3.1.3 + р. 6.1.3 - р. 7.1.3 (45,96 %)

 —

8.4

р. 3.1.4 + р. 3.3.2 + р. 3.4.2 + р. 6.1.4 - р. 7.1.4 (8,41 %)

378,45

8.5

р. 3.1.5 + р. 3.2.2 + р. 3.3.3 + р. 3.4.3 + р. 6.1.5 - р. 7.1.5 (5,3 %)

— 

8.6

р. 3.1.6 + р. 3.3.4 + р. 3.4.4 + р. 6.1.6 - р. 7.1.6 (5,5 %)

 —

8.7

р. 3.2.1 + р. 6.1.7 - р. 7.1.7 (34,7 %)

867,50

8.8

р. 3.1.7 + р. 3.2.3 + р. 3.3.1 + р. 3.4.1 + р. 6.1.8 - р. 7.1.8 (33,2 %)

8366,40

8.9

р. 5.1 + р. 6.3.1- р. 7.3.1 (3,6 %)

378,00

8.10

р. 5.2 + р. 6.3.2 - р. 7.3.2 (2,85 %)

— 

8.11

р. 5.3 + р. 6.3.3 - р. 7.3.3 (6,1 %)

 —

8.12

р. 5.4 + р. 6.3.4 - р. 7.3.4 (2,6 %)

65,00

8.13

р. 5.5 + р. 5.6 + р. 6.3.5 - р. 7.3.5 (2 %)

504,00

8.14

р. 6.2 - р. 7.2

— 

<...>

 

 

img 2

img 3

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі