Теми статей
Обрати теми

Мобілізація та військові збори: відображаємо в ЄСВ-формі № Д4

Редакція БТ
Лист від 16.05.2014 р. № 13070/05-10

Мобілізація та військові збори: відображаємо в ЄСВ-формі № Д4

Лист ПФУ від 16.05.14 р. № 13070/05-10

 

ПФУ в листі, що коментується, розповів, як у ЄСВ-звіті за ф. № Д4 відобразити період перебування працівника на військових зборах чи мобілізації. Аналогічне роз'яснення ми з вами отримали з листа ПФУ від 11.04.14 р. № 9846/05-10 . Докладний матеріал із прикладами заповнення табл. 6 ф. № Д4 ви знайдете у «БТ», 2014, № 18–19, с. 42.

Працівників, призваних на військові збори чи мобілізованих на особливий період, але не більше 1 року, не можна звільнити. Тому в табл. 5 ф. № Д4 жодних «рухів» щодо цих працівників здійс­нювати не потрібно.

Важливо! Середня зарплата (СЗ) у роботодавця (з наступним відшкодуванням з бюджету) зберігається лише для працівників, які перебувають на військових зборах. А до виплат мобілізованим працівникам тепер інший підхід (детальніше див. на с. 4). Причому всі нововведення, в тому числі звільнення від ЄСВ, ввели «заднім числом». А це означає, що записи щодо мобілізованих працівників у звітності потрібно буде відкоригувати. Як — читайте в наступному номері газети.

Висновок: лист, що коментується, актуальній лише для відображення збереженої СЗ на час війскових зборів. Отже, є два способи заповненя таб­л. 6 ф. № Д4:

• якщо період перебування на військових зборах триває в межах одного місяця, то СЗ відображаємо одним рядком сукупно із зар­платою за відпрацьовані дні місяця призову;

• якщо період військових зборів виходить за межі одного календарного місяця, то суми СЗ за наступний місяць відображаємо окремим рядком.

Оскільки спеціального коду типу нарахувань для «військової» СЗ немає, гр. 10 табл. 6 залишаємо порожньою.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі