Теми статей
Обрати теми

Неправомірна ПСП: Порядок інформування роботодавців новий — правила старі

Редакція БТ
Наказ від 27.01.2014 р. № 86

Неправомірна ПСП: Порядок інформування роботодавців новий — правила старі

Наказ Міндоходів України від 27.01.14 р. № 86

«Про затвердження Порядку інформування роботодавців платника податків про наявність порушень застосування податкової соціальної пільги, позбавлення платника податків або про відновлення його права на податкову соціальну пільгу та форми Повідомлення про наявність порушень»

Податківці не дозволяють про себе забути. Одним із нагадувань може стати Повідомлення про порушення застосування податкової соціальної пільги (ПСП). Форма такого Повідомлення і шлях його прямування від органу Міндоходів до роботодавця прописані в Порядку, що коментується.

Порядок — «витвір рук» Міндоходів, яке практично ідентичне аналогічному Порядку, затвердженому наказом Мінфіну від 07.03.13 р. № 384. Хіба що «органи ДПС» замінили на «органи доходів і зборів». Отже, процедура повідомлення залишилася колишньою.

Що робити, якщо ви отримали Повідомлення? А робити потрібно таке:

• припинити застосовувати ПСП до зарплати працівника (працівників), якщо він порушив правила;

• перевірити, чи не припустився бухгалтер помилки при складанні Податкового розрахунку за ф. № 1ДФ, зазначивши неправильну інформацію про застосування ПСП.

Що робити далі, ви дізнаєтеся зі схеми на с. 5.

Для довідки. ПСП можна застосовувати до зарплати працівника тільки за одним місцем роботи (п.п. 169.2.1 ПКУ) і не можна застосовуватися до зарплати, яку він отримує у звітному податковому місяці одночасно зі стипендією, грошовим або майновим (речовим) забезпеченням учнів, студентів, аспірантів, ординаторів, ад’юнктів, військовослужбовців, що виплачується з бюджету (п.п. 169.2.3 ПКУ).

Наказ набирає чинності з дня опублікування (імовірно з 14.03.14 р.). На день підготовки номера не опублікований.

 

ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ ЗАСТОСУВАННЯ ПСП:
ОТРИМУЄМО ПОВІДОМЛЕННЯ ТА ВИПРАВЛЯЄМО ПОМИЛКУ

img 1

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі