Теми статей
Обрати теми

Новорічний відпочинок — 2015: традиційні рекомендації КМУ щодо перенесення робочих днів

Кабінет Міністрів України
Розпорядження КМУ від 12.11.14 р. № 1084-р «Про перенесення робочих днів у 2015 році»

Кабмін нарешті оприлюднив текст своїх традиційних рекомендацій щодо перенесення робочих днів на новорічні свята. І зробив це з не менш традиційним запізненням.

Отже, уряд рекомендує перенести робочі дні з:

• п’ятниці 2 січня — на суботу 17 січня;

• четверга 8 січня — на суботу 31 січня;

• п’ятниці 9 січня — на суботу 14 лютого.

Зверніть увагу! Наведене перенесення робочих днів має всього лише рекомендаційний характер і стосується працівників підприємств, установ та організацій, яким установлено 5-денний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу і неділю. Як завжди, виняток становлять працівники органів ПФУ, УДППЗ «Укрпошта», Держказначейства та банків. До того ж спецрежим роботи банків у зазначені святкові дні визначить Нацбанк.

Нагадаємо, що в ідеалі своє розпорядження КМУ повинен був затвердити не пізніше кінця жовтня, щоб за правилами ст. 67 КЗпП роботодавці могли видати наказ про перенесення робочих днів за кабмінівськими рекомендаціями за 2 місяці до перенесення. Оскільки КМУ запізнився, вважаємо, це можна зробити й пізніше, але зробити потрібно (якщо керівництво вирішить переносити робочі дні).

Роботодавці, майте на увазі: рішення про перенесення робочих днів змінює графік роботи підприємства та норму тривалості робочого часу в місяцях, в яких запроваджено перенесення. Але не зменшує тривалості робочого часу протягом року, фонд зарплати, обсяги виробництва, надходжень бюджетних коштів тощо. На що ще вплине перенесення, довідаєтеся зі статті «Святкуємо, святкуємо Новий рік…». Як ураховувати перенесення робочих днів у 2014 році» // «БТ», 2014, № 1, с. 45.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі