Теми статей
Обрати теми

Отримуємо дозвіл: що таке відмова

Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, Жиленко Катерина
Лист Держпідприємництва України від 04.06.14 р. № 4520

Звертаючись до чиновників за дозвільним документом, у відповідь ви чекаєте почути «так» (отримати оформлений дозвіл) або «ні» (відмова в його видачі).

У другому (негативному) випадку вам повинні видати письмове  повідомлення про відмову у видачі дозвільного документа із зазначеними причинами відмови, передбаченими законом (ч. 9 ст. 7 Закону № 2806*).

Однак «ні» може бути не остаточним: після доопрацювання документів можна подати їх повторно.

Оскільки уніфікованої форми повідомлення про відмову немає, може виникнути плутанина: чи то надійшла остаточна відмова, чи то повідомлення про надсилання документів на доопрацювання.

У листі, що коментується, Держпідприємництва пропонує дозвільним органам у разі відсутності (недостатності) інформації (матеріалів) для видачі дозволу чітко висловлювати свою позицію.

Зверніть увагу! Частина 5 ст. 41 Закону № 2806 дозволяє повторно розглядати документи після усунення недоліків, зазначених у письмовому повідомленні про відмову. Тому навіть якщо ви отримали повідомлення про відмову внаслідок «подання неповного пакета документів», то доповнюйте пакет недостатніми документами й наново просіть видати дозвіл (тобто розцінюйте відповідь урядовців як повідомлення про надсилання документів на доопрацювання).

До речі, недавно оновили правила отримання «природно-ресурсних» дозволів. Зокрема, це стосується дозволів на спецводокористування, поводження з відходами, забруднення повітря стаціонарними джерелами. Докладніше читайте у «БТ», 2014, № 18 — 19, с. 4; № 21, с. 37.

 

* Закон України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» від 06.09.05 р. № 2806-IV.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі