Теми статей
Обрати теми

До якого держреєстратора піти, щоб підтвердити відомості про юридичну особу із зони АТО?

Біляєва Олена
Підприємство зареєстроване в зоні АТО. Як подати держреєстратору картки про підтвердження даних юридичної особи (до якого району)?

Юридична особа зобов’язана подавати (відправляти) щороку протягом місяця, наступного за датою держреєстрації, починаючи з наступного року, держреєстратору реєстраційну картку про підтвердження відомостей щодо юридичної особи. Цю вимогу закріплено в ч. 11 ст. 19 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» від 15.05.03 р. № 755-IV.

У зв’язку з непростою ситуацією, що склалася в Луганській та Донецькій областях, підприємства не зав­жди мають можливість виконати покладені на них обов’язки. Тому Мін’юст наказом від 15.08.14 р. № 1355/5 установив, що стосовно юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців, місцезнаходженням/місцем проживання яких є Донецька та Луганська області, реєстраційні дії можуть здійснювати реєстраційні служби Донецької та Луганської областей (по можливості) або держреєстратори інших територіальних органів Мін’юсту в Полтавській, Кіровоградській, Сумській та Черкаській областях.

Дізнатися, до якого саме держреєстратора вам потрібно звернутися, ви можете з додатка до наказу № 1355/5. У ньому наведено Перелік реєстраційних служб територіальних органів Мін’юсту, державні реєстратори юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців яких проводять реєстраційні дії стосовно юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців, місцезнаходженням/місцем проживання яких є Донецька та Луганська області.

Зазначений Перелік є доступним для ознайомлення на офіційному веб-сайті ВРУ за посиланням http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0993-14.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі