Теми статей
Обрати теми

Змінився Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів

Кабінет Міністрів України, Жихарева Альфія

До Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів (затверджено постановою КМУ від 13.04.11 р. № 461) унесено зміни, якими, зокрема, установлено таке:

— якщо згідно з будівельним паспортом передбачено будівництво декількох об’єктів, кожен з них може бути прийнятий в експлуатацію окремо;

— якщо будівельні роботи виконувалися на підставі повідомлення про початок їх виконання, замовник (або його уповноважена особа) має подати до Держархбуд­інспекції два примірники Декларації про готовність до експлуатації об’єкта, будівельні роботи на якому виконувалися на підставі повідомлення про початок їх виконання, форму якої наведено в оновленому додатку 7 до Порядку. Важливо: замовник зобов’язаний протягом 7 календарних днів з дня прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта письмово проінформувати про це місцевий орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування за місце­знаходженням об’єкта будівництва;

— підкориговано форму Декларації про готовність об’єкта до експлуатації (додаток 1 до Порядку). У ній (а саме — у преамбулі та п. 9) зникла згадка про будівельний паспорт.

(Постанова КМУ від 01.10.14 р. № 512, діє з дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі