Теми статей
Обрати теми

«Лікарська» ставка ПДВ: головне — дотримуватись умов

Державна фіскальна служба України, Жиленко Катерина
Податківці роз’яснили: для того щоб до постачання та ввезення на митну територію України лікарських засобів можна було застосувати ставку ПДВ 7 % (п.п. «в» п. 193.1 ПКУ), ліки мають бути:
— дозволені для виробництва та застосування в Україні;
— унесені до Держреєстру лікарських засобів.

При цьому фіскали акцентують увагу: якщо під час постачання/ввезення ліків не дотримано хоча б однієї із зазначених умов, застосовується загальна ставка — 20 %.

Зауважимо: в абз. 1 п.п. «в» п. 193.1 ПКУ є ще одна умова: для застосування 7-відсоткової ставки — наявність у Переліку, затвердженому постановою КМУ від 03.09.14 р. № 410.

Додамо: п. 32 підрозд. 2 розд. XX ПКУ на період проведення АТО звільняє від обкладення ПДВ постачання та ввезення ліків, що використовуються для лікування поранених при проведенні АТО. Звільнення запрацює з дати набуття чинності постановою КМУ, якою будуть затверджені відповідні перелік і обсяги.

(Лист ДФСУ від 30.03.15 р. № 6490/6/99-99-19-03-0275)

Теги ліки ПДВ
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі