Теми статей
Обрати теми

Пенсії ветеранів війни вивели з-під обкладення ПДФО

Верховна Рада України, Біляєва Олена, Жиленко Катерина
На сьогодні суми вітчизняних пенсій (включаючи суму їх індексації) або щомісячного довічного грошового утримання, що отримуються фізичними особами з ПФУ або бюджету згідно із законом, обкладаються ПДФО в частині, що перевищує 3 розміри мінзарплати, встановленої на 1 січня звітного року (п.п. 164.2.19 ПКУ). У 2015 році під ПДФО-обкладення потрапляють пенсії в сумі, що перевищує 3654 грн.

Також із таких пенсій утримують військовий збір за ставкою 1,5 %.

Нардепи вирішили підтримати учасників бойових дій Другої світової війни, інвалідів війни та членів їх сімей, а також осіб, на яких поширюється дія ст. 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22.10.93 р. № 3551-XII (серед них, зокрема, учасники АТО). Їх пенсії звільнили від обкладення ПДФО та військовим збором незалежно від суми.

(Закон України від 17.07.15 р. № 653-VIII, діє з 01.09.15 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі