Теми статей
Обрати теми

Для перевізників: нові Ліцензійні умови

Жиленко Катерина, Кравченко Дар’я
Постанова КМУ від 02.12.15 р. № 1001 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та небезпечних відходів автомобільним транспортом, міжнародних перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом»

Нові Ліцензійні умови визначають вичерпний перелік документів, які додаються до заяви на отримання ліцензії на здійснення перевезень і поширюються на юросіб і ФОП-перевізників.

Спочатку Кабмін роз’яснив перехідній момент: ліцензії, що діють до набуття чинності Законом № 222* (він деякою мірою перетасував види діяльності перевізників, що ліцензувалася), можна й надалі використовувати. При цьому протягом 2 місяців потрібно подати додаткові документи.

* Закон України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.15 р. № 222-VIII.

Водії допускаються до роботи за умови:

• відсутності за результатами медогляду протипоказань за станом здоров’я;

• проходження інструктажів і стажування в порядку, визначеному Мінінфраструктури;

• проходження періодичного навчання методам надання першої домедичної допомоги потерпілим унаслідок ДТП.

Також для водіїв певних видів «перевізної» діяльності прописали конкретні вимоги. Так, для внутрішніх і міжнародних перевезень пасажирів на таксі, легковими автомобілями на замовлення: водії мають бути не молодше 21 року з посвідченням водія категорії «В» і стажем водіння за цією категорією не менше 3 років.

Також затверджені форми документів: Заяви на отримання ліцензії, Відомостей про наявність матеріально-технічної бази, Відомостей про власні, Орендовані та надані у кредит або лізинг транспортні засоби, Відомостей про спеціальне обладнання транспортних засобів, Відомостей про кваліфікації персоналу, Опису документів.

Постанова діє з 09.12.15 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі