Теми статей
Обрати теми

Зона АТО та непідконтрольні території: нові переліки

Жиленко Катерина
Кабмін оновив переліки, що визначають зону АТО і непідконтрольні українській владі території: Перелік населених пунктів, на території яких здійснювалася антитерористична операція, Перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження та Перелік населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення. У останньому Переліку з’явилися також населені пункти Луганської області, яких раніше не було.

Для бухгалтера інтерес становлять перші два переліки, оскільки саме територія зони АТО та непідконтрольні українській владі території фігурують у законодавстві в контексті пільг та обмежень.

Наприклад, для лікарняних листків МОЗ оперує поняттям непідконтрольних територій, а ПКУ для неоподатковуваної благодійної допомоги і Закон про ЄСВ для звільнення від виконання ЄСВ-обов’язків — районом проведення АТО.

(Розпорядження КМУ від 02.12.15 р. № 1275-р і № 1276-р, діє з 02.12.15 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі