Теми статей
Обрати теми

Об'єднання ДПІ та їх наслідки: декларація з роздрібного акцизу

Жиленко Катерина, Кравченко Дар’я, Карпова Влада
Лист ДФСУ від 08.12.15 р. № 26228/6/99-99-19-03-03-15

У листі, що коментується, ДФСУ розповіла про декларування роздрібного акцизу.

Суть проблеми: Кабмін реорганізував низку територіальних органів ДФСУ, ще більше їх укрупнивши (постанова КМУ від 04.11.15 р. № 892).

Таке нововведення не могло не позначитися на роздрібних торговцях підакцизними товарами. Адже вони зобов’язані звітувати та сплачувати акцизний податок до бюджету тієї адміністративно-територіальної одиниці, на території якої розташований пункт продажу підакцизних товарів.

Якщо пункти продажу обслуговуються різними органами ДФСУ — запитань немає. Якщо ж вони знаходяться в різних адміністративно-територіальних одиницях, але при цьому обслуговуються однією з «новоукрупнених» ДПІ, подання звітності матиме деякі особливості.

Приклад. Реалізація підакцизних товарів здійснюється в м. Бучі і в м. Ірпені, які мають різні коди КОАТУУ, але обслуговуються одним контролюючим органом — Ірпінською ОДПІ ГУ ДФС у Київській області.

У такому разі декларацію акцизного податку (затверджена наказом Мінфіну від 23.01.15 р. № 14) необхідно подати до Ірпінської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області. При заповненні цього документа:

у графі 07 «Місцезнаходження пунктів продажу товарів» титульного аркуша декларації вкажіть адреси пунктів продажу підакцизних товарів;

у рядку Ѓ2 «Податкові зобов’язання в розрізі КОАТУУ» розділу Ѓ — суми податку в розрізі кодів місць торгівлі (КОАТУУ).

Разом з декларацією обов’язково подайте додаток 6.

Нагадаємо! Заповнювати його необхідно окремо для кожного місця здійснення реалізації підакцизних товарів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі