Теми статей
Обрати теми

Трудова книжка залишилася в зоні АТО: як отримати підтвердження від Антитерористичного центру

Жиленко Катерина, Міністерство соціальної політики України
Лист Мінсоцполітики України від 12.01.15 р. № 103/0/14-15/06
Лист Штабу Антитерористичного центру при СБУ від 16.12.14 р. № 33/8428

Нагадаємо: жителі Донецької та Луганської областей, які переїхали із зони АТО та позбавлені доступу до своєї трудової книжки, мають можливість отримати її дублікат у нового роботодавця (наказ Мінсоцполітики, Мін’юсту від 06.10.14 р. № 720/1642/5 // «БТ», 2014, № 44, с. 6). Для цього працівник подає роботодавцю відповідну заяву та інформацію з Антитерористичного центру (АТЦ) при СБУ про проведення АТО на території, де він раніше працював (п. 5.6 Інструкції № 58*).

* Інструкція про порядок ведення трудових книжок працівників, затверджена наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.93 р. № 58.

Із заявою немає проблем. А ось як і де працівнику отримати інформацію АТЦ? Мінсоцполітики повідомило, що слід подати відповідний запит до СБУ. А Штаб АТЦ при СБУ вже роз’яснив: керуватися потрібно Інструкцією про порядок розгляду в СБУ звернень громадян, затвердженою наказом СБУ від 27.01.05 р. № 44.

Отже, в запиті потрібно вказати прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання, викласти суть порушеного запитання, заяви, прохання, поставити підпис та дату. Якщо не виконати всі вимоги, то запит повернуть. Строк розгляду запиту — не більше 1 місяця (15 днів — для таких, що не потребують додаткового вивчення). У відповідь одержите офіційний лист від АТЦ.

Корисно: зразки заяв є на сайті СБУ (http://www.sbu.gov.ua) у розділі «Звернення громадян» / «Зразки звернень» / Загальна кореспонденція.

Нюанс: подати запит можна лише у письмовій (паперовій) формі. Електронний запит не розглянуть.

Ну а детальні інструкції, як діяти роботодавцю, ви знайдете у «БТ», 2014, № 44, с. 6.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі