Теми статей
Обрати теми

Липневі поблажки: РРО прийняли, СЕА ПДВ — на черзі

РРО. Єдиноподатники чекали на 01.07.15 р. як на судний день, адже для багатьох ця дата означала обов’язкове застосування РРО. На допомогу прийшли законодавці: 01.07.15 р. вони ухвалили рятівний законопроект від 28.11.14 р. № 1088.

Головна новина: РРО не будуть застосовувати платники ЄП групи 1 (без додаткових умов і винятків), а також груп 2 і 3 незалежно від виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн грн. Очевидно, суму потрібно обчислювати з початку року наростаючим підсумком. Якщо дохід перевищив 1 млн грн., то застосовувати РРО потрібно з 1-го числа 1-го місяця кварталу, наступного за перевищенням, і продовжувати до кінця ЄП-діяльності.

Крім цього, є й інші важливі новації, зокрема:

• не потрібно зберігати надруковані фіскальні звітні чеки в КОРО;

• дозволили користуватися РРО до закінчення строку його служби (у тому числі й понад 7 років) за умови, що виробник (постачальник) гарантує його працездатність;

• невідповідність суми готівки сумі з денного звіту тепер є штрафонебезпечним для юросіб (про ФОП умовчали), лише якщо різниця перевищить 10 % мінзарплати на 1 січня (на сьогодні — 121,8 грн.). За це та інші порушення з п. 1 ст. 17 Закону про РРО, вчинені другий і кожний наступний раз, штраф становитиме 100 % вартості проданих з порушенням товарів (послуг). П'ятикратного штрафу не буде;

• потрібно застосовувати РРО при прийманні готівки агентами банку та небанківськими фінустановами для подальшого її переказу з використанням програмно-технічних комплексів самообслуговування (ПТКС). Для цього використовуватимуть вбудовані РРО.

СЕА ПДВ. Ще одна гаряча тема — система електронного адміністрування ПДВ. Доопрацювати її покликано законопроект від 30.06.15 р. № 2173а (для коректного відображення сум на електронному ПДВ-рахунку). Сподіваємося, що депутати проголосують і за нього.

Теги РРО ПДВ
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі