Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів

Катерина ЖИЛЕНКО, Дар’я КРАВЧЕНКО, Сергій ДЕЦЮРА

Працівник-студент: нова форма Довідки-виклику

Міносвіти перезатвердило декілька форм документів з підготовки фахівців у вищих навчальних закладах. Серед них Довідка-виклик для складання державних іспитів (№ Н-4.02) і Довідка-виклик для виконання дипломного проекту (роботи) (№ Н-4.03).

Нагадаємо, цей документ є підставою для того, щоб надати працівнику-студенту додаткову оплачувану відпустку згідно зі ст. 215 220 КЗпПі ст. 15 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР.

(Наказ МОН України від 02.07.15 р. № 705, діє з дня опублікування)

Перехідні лікарняні за новими правилами

У статті «Розрахунок лікарняних і декретних по-новому: перемога розуму»! («БН», 2015, 28, с. 17) ви в усіх подробицях довідалися про нові правила обчислення допомоги по тимчасовій непрацездатності і вагітності та пологах. Там же ми зазначили, що нові правила потрібно застосовувати для страхових випадків, які настали з 4 липня 2015 року. А для страхових випадків, які настали до цієї дати, обчислювати середню зарплату для розрахунку лікарняних потрібно без урахування поправок, унесених постановою КМУ від 26.06.15 р. № 439.

Тепер це офіційно підтвердив Фонд соцстрахування з тимчасової втрати працездатності.

(Лист ФТВП від 07.07.15 р. № 2.4-17-1112)

Роботодавців повідомлять про призов працівника та звільнення зі служби

Унесли поправки до Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України.

Тут прописали, що про призов громадян на військову службу військкомати письмово повідомляють підприємства, установи та організації, в яких такі громадяни працювали. Потім не пізніше наступного дня після взяття на військовий облік громадян, звільнених з військової служби, військкомати письмово повідомляють роботодавців, у яких до призову на військову службу ці громадяни працювали, про підставу звільнення з військової служби, строк військової служби, який зараховується до страхового стажу, стаж роботи, а також про день взяття їх на облік, у тому числі про причини перевищення строків взяття на військовий облік.

(Указ Президента від 14.07.15 р. № 417/2015, діє з 16.07.15 р.)

«Алко-тютюнові» ліцензії: чергові спрощення

Ліцензії на право імпорту, експорту спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів видаються Мінекономрозвитку та торгівлі України без погодження з ДФСУ.

Також для отримання ліцензії не потрібно подавати довідку про надходження плати за ліцензію до бюджету. Пам’ятайте: внести плату за видачу ліцензії потрібно не пізніше 10 робочих днів з дня отримання повідомлення про прийняття рішення про видачу ліцензії. Підтвердження — копія квитанції банку, платіжного доручення з позначкою банку, квитанція з платіжного термінала, чек з поштового відділення (ст. 14 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.15 р. № № 222-VIII).

(Наказ Мінекономрозвитку України від 03.07.15 р. № 713, діє з дня опублікування)

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі