Теми статей
Обрати теми

Товари та послуги із зони АТО: для витрат немає перешкод

Державна фіскальна служба України, Жиленко Катерина
Мабуть, через безліч обмежень для зони проведення АТО у платників податку на прибуток виникло запитання: чи можна відносити до податкових витрат вартість товарів (робіт, послуг), придбаних у контрагентів із зони АТО?

Відповідь фіскалів не здивувала: звичайно, можна. На сьогодні об’єкт обкладення податком на прибуток підприємств (оподатковуваний прибуток) визначають шляхом коригування фінансового результату, визначеного у фінзвітності підприємства за правилами бухобліку. Високодоходні платники (з річним доходом понад 20 млн грн.) коригують бухгалтерський прибуток ще й на податкові різниці (п.п. 134.1.1 ПКУ).

При цьому немає такої норми, яка б обмежувала право відносити на витрати вартість товарів (робіт, послуг), придбаних у платників податків, що мають юридичну адресу та місцезнаходження в зоні проведення АТО в Донецькій і Луганській областях.

(Лист ДФСУ від 31.03.15 р. № 6711/6/99-99-19-02-02-15)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі