Заборгованість за дивідендами можна стягнути через нотаріуса

Кабінет Міністрів України, Жиленко Катерина
Кабмін доповнив Перелік документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів. Тепер за виконавчим написом нотаріуса можуть стягнути і заборгованість з виплати дивідендів.

Документи, які підтверджують таку заборгованість і подаються для отримання виконавчого напису, перелічені в п. 13 Переліку. Зокрема, це виписка з протоколу загальних зборів акціонерного товариства, на яких прийнято рішення про виплату дивідендів, або виписка зі статуту акціонерного товариства, в якому передбачено виплату дивідендів за привілейованими акціями; витяг з переліку осіб, які мають право на отримання дивідендів, що містить інформацію про включення стягувача до зазначеного переліку; завірена стягувачем копія письмової вимоги про усунення порушення, що спричинило невиплату дивідендів, яка була відправлена боржнику.

(Постанова КМУ від 27.05.15 р. № 347, діє з дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі