Календар тижня

9 ЧЕРВНЯ (ВІВТОРОК)

Закінчується строк подання:

  • звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв за ф. № 1-ОА за травень 2015 року оптовиками (для роздробу форми звіту поки немає);

  • звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів за ф. № 1-ОТ за травень 2015 року оптовиками (для роздробу форми звіту поки немає);

  • звітів за формою № 1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту», № 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв», № 3-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів» за травень 2015 року виробниками спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів відповідно.

12 ЧЕРВНЯ (П’ЯТНИЦЯ)

Закінчується строк подання:

  • звіту про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, за травень 2015 року.

15 ЧЕРВНЯ (ПОНЕДІЛОК)

Закінчується строк подання:

  • звіту про використання РРО та РК (ЗВР-1) і Довідки про використані розрахункові книжки за травень 2015 року тими суб’єктами, які використовують тільки КОРО з РК;

  • заяви про перехід з III кварталу 2015 року на сплату ЄП діючими юрособами і підприємцями. До заяви треба додати Розрахунок доходу за попередній календарний рік за встановленою формою. Якщо йдеться про суб’єкта, який хоче перейти у групу 3 ЄП на ставку ПДВ (2 %), то в цей же строк треба подати заяву на ПДВ-реєстрацію;

  • заяви про добровільну зміну групи платників ЄП (у тому числі про перехід зі ставки ЄП без ПДВ на ставку з ПДВ і навпаки) або про перехід «усередині» однієї групи зі ставки ЄП без ПДВ на ставку ЄП з ПДВ. Якщо перехід зв’язаний з переходом на ставку ЄП з ПДВ, у цей же строк подається заява на ПДВ-реєстрацію.

19 ЧЕРВНЯ (П’ЯТНИЦЯ)

Закінчується строк сплати:

  • авансового внеску з ЄП за червень 2015 року фізичними особами — підприємцями груп 1 і 2.

Закінчується строк подання:

  • заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування особами, які хочуть відмовитися від роботи на ЄП з III кварталу 2015 року;

  • заяви про застосування спрощеної системи оподаткування на підставі «Внесення змін до свідоцтва платника єдиного податку» платниками ЄП груп 1 і 2 (підприємці), у яких у травні змінилися: податкова адреса / місце здійснення господарської діяльності / види господарської діяльності.

Календарні нотатки

Нагадаємо правила подання ФОП груп 1 і 2 ЄП, що відмовляються від спрощеної системи оподаткування з початку III кварталу 2015 року, декларації з ЄП.

Податківці (категорія 107.08 ЗIР ДФСУ), як і раніше, вважають, що ФОП після відмови від спрощеної системи впродовж року зобов’язані подати податкову декларацію платника ЄП за податковий (звітний) квартал, в якому подана заява про відмову від ЄП. Декларація подається наростаючим підсумком з початку року впродовж 40 календарних днів, що йдуть за цим кварталом. Тобто ті ФОП, які відмовляться від ЄП з III кварталу 2015 року, повинні подати декларацію за I півріччя не пізніше за 10.08.15 р., тоді річну декларацію подавати не варто.

Важливо! Насправді ПКУ не містить прямої вимоги подавати звітність у квартальні строки в подібному випадку. Тому можете не поспішати і подати за результатами року. Але якщо ви не збираєтеся сперечатися з податківцями, то до їх слів варто прислухатися.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі