Теми статей
Обрати теми

Українській філії кримського підприємства не потрібна ПДВ-реєстрація

Державна служба статистики України
Юрособа має податкову адресу (місцезнаходження) на території ВЕЗ «Крим» і провадить госпдіяльність на материковій Україні через відокремлений підрозділ юрособи (представництво, філія). Чи потрібно реєструвати такий підрозділ платником ПДВ?

Ні, не потрібно. Більше того, реєструватися платниками ПДВ філії кримського підприємства не можуть.

По-перше, філії та представництва не підпадають під визначення особи для цілей ПДВшного розд. V ПКУ (п.п. 14.1.139 ПКУ), юридичними особами вони не є.

По-друге, п.п. 3 п. 12.3 ст. 12 Закону про ВЕЗ «Крим»* на 01.06.14 р. вважається анульованою ПДВ-реєстрація осіб, які станом на 31.05.14 р. мали місцезнаходження (місце проживання) і перебували на обліку в контролюючих органах на території АР Крим та м. Севастополя. Контролюючі органи відмовляють в реєстрації платником ПДВ особам, які мають місцезнаходження (місце проживання) на території АР Крим і м. Севастополя, до закінчення строку тимчасової окупації. Отже, кримське підприємство вже не є платником ПДВ.

* Закон України «Про створення вільної економічної зони «Крим» і про особливості провадження економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» від 12.08.14 р. № 1636-VII.

Висновок: філія, яка повністю чи частково провадить господарську діяльність, після анулювання реєстрації самого підприємства як платника ПДВ втрачає делеговане юрособою право на складання податкових накладних від імені такої юрособи.

Теги НДС
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі