Теми статей
Обрати теми

Відпустки учасникам АТО та іншим ветеранам: роботодавці насторожі

Верховна Рада України, Жиленко Катерина, Децюра Сергій
Закон України від 14.05.15 р. № 426-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня соціального захисту окремих категорій ветеранів»

Закон, що коментується, надав додаткову оплачувану відпустку на 14 календарних днів на рік для учасників бойових дій та інвалідів війни. Сьогодні це актуально для тих роботодавців, в яких працюють учасники АТО. Таку відпустку прописали окремо від щорічних — у  ст. 772 КЗпП, ст. 162 Закону про відпустки*. Це означає, що на неї не поширюються загальні правила для щорічних відпусток, зокрема її тривалість не залежить від відпрацьованого часу, за невикористані дні такої відпустки не виплатять компенсацію при звільненні.

* Закон України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР.

Також підкоригували п. 4 ч. 1 ст. 25 Закону про відпустки. Відпустку без збереження зарплати на 14 календарних днів можуть отримати учасники війни та особи, на яких поширюється Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22.10.93 р. № 3551-ХІІ, тобто і на учасників бойових дій також.

Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, можуть отримати відпустку «за свій рахунок» на 21 календарний день.

Закон діє з 06.06.15 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі