Теми статей
Обрати теми

Нова форма № 1ДФ: уточнювати 3 та 4 квартали 2014 року з метою відображення військового збору не потрібно

Наумов Сергій, заступник директора Департаменту — начальник Управління адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Департаменту доходів і зборів з фізичних осіб Державної фіскальної служби України
Чи виникає необхідність подання уточнюючих розрахунків за 3 і 4 квартали 2014 року у зв’язку з появою нової форми № 1ДФ, призначеної, у тому числі, для відображення військового збору? За який період вказувати військовий збір у формі № 1ДФ за 1 квартал?

Ні, не виникає.

Мінфін наказом від 13.01.15 р. № 4, що набере чинності з 1 квітня 2015 року, затвердив:

• форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ);

• Порядок його заповнення та подання податковими агентами (див. «БТ», 2015, № 7, с. 26).

Оновлена форма № 1ДФ вперше подається за звітний період — 1 квартал 2015 року. Тепер вона складається з двох розділів. У розділі І форми № 1ДФ податкові агенти відображають, як і раніше, суми нарахованих (виплачених) доходів (як оподатковуваних, так і неоподатковуваних) та суми нарахованого (перерахованого) податку на доходи фізичних осіб (далі — ПДФО).

У розділі II форми № 1ДФ податкові агенти зможуть зазначити загальну суму доходів у вигляді процентів, виграшів (призів) у лотерею та загальну суму податку. Відомості про фізосіб, яким нараховані такі доходи, не наводять.

Крім того, є можливість відкоригувати інформацію щодо оподаткування процентів та виграшів (призів) у лотерею при проведенні коригувань. Коригування проводяться у новому звітному (якщо не закінчився строк подання звітного розрахунку) чи уточнюючому Податковому розрахунку.

Тепер про найочікуваніше. Нарешті у формі № 1ДФ податкові агенти зможуть відображати інформацію про військовий збір (у гривнях з копійками). У розділі II у відповідному рядку необхідно зазначити:

• загальні суми нарахованих та виплачених доходів, з яких утримано військовий збір. Відомості про фізосіб, з яких він утримувався, не зазначають;

• загальну суму нарахованого та перерахованого до бюджету військового збору.

У цьому ж розділі в разі необхідності коригується інформація про військовий збір. Для виключення помилкового рядка з попередньо введеної інформації у рядку «Військовий збір — виключення****» потрібно повторити всі графи помилкового рядка, а в рядку «Військовий збір» відобразити правильну інформацію.

Важливо. У розділі II форми № 1ДФ за 1 квартал 2015 року необхідно відобразити суми доходів, що були нараховані (виплачені), та суму військового збору, утриманого та перерахованого протягом 1 кварталу. Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року об’єкт обкладання військовим збором визначено у ст. 163 ПКУ. Фактично він співпадає з об’єктом обкладення ПДФО.

Увага! Уточнюючі Податкові розрахунки за 3 та 4 квартали 2014 року з метою відображення військового збору, утриманого (перерахованого) у цих кварталах, подавати не потрібно.

Нагадуємо: форма № 1ДФ подається окремо за кожний звітний квартал протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Кінцевий термін подання Податкового розрахунку за 1 квартал 2015 року — 12 травня 2015 року (9 травня — святковий день).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі