Теми статей
Обрати теми

Обладнання для виробництва сигарет: стати до Реєстру

Верховна Рада України, Жиленко Катерина
Свого часу Закон України від 12.08.14 р. № 1638-VII зобов’язав уносити інформацію про обладнання для промислового виробництва сигарет і цигарок до відповідного Єдиного держреєстру (детальніше про це ви можете прочитати у «БТ», 2014, № 37, с. 16). Правила реєстрації Мінфін прописав у Порядку формування та ведення Єдиного державного реєстру обладнання для промислового виробництва сигарет і цигарок.

Реєстр веде ДФСУ на підставі даних, поданих госпсуб’єктами. Для того щоб унести обладнання до Реєстру, змінити дані чи виключити з Реєстру обладнання, потрібно подати відповідні заяви (їх форми наведені в додатках до Порядку) особисто, через представників чи поштою (електронне подання не передбачене). Розглядатимуть заяву не більше 15 робочих днів з дня надходження заяви.

З Реєстру можна отримати витяг, подавши для цього відповідний запит так само особисто, через представників або поштою. Витяг отримаєте протягом 2 робочих днів з дня подання запиту.

Усі операції з Реєстром (унесення відомостей, змін до таких відомостей, виключення обладнання, видача витягу) безкоштовні.

Штрафний момент: за використання незареєстрованого обладнання з 04.03.15 р. до госпсуб’єктів вже можуть застосовувати «дорогі» штрафи (150 тис. грн.). Оскільки Порядок запрацював лише з 06.03.15 р., вважаємо, контролери пробачать затримку в реєстрації, яка виникла з об’єктивних причин.

(Наказ Мінфіну України від 23.01.15 р. № 10, діє з 06.03.15 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі