Теми статей
Обрати теми

Новий Держреєстр РРО: нарешті відповідає законодавству

Державна фіскальна служба України, Жиленко Катерина, Децюра Сергій, Біляєва Олена
Наказ ДФСУ від 27.04.15 р. № 302 «Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій»

Давно ДФСУ не тішила нас з вами свіжими Держреєстрами РРО. Останній був затверджений ще минулого року її наказом від 26.12.14 р. № 399 і, з’явившись вже у 2015 році, він зовсім не відповідав законодавчим вимогам.

Тепер же, нарешті, маємо «правильний» Держреєстр РРО, який відповідає вимогам Закону про РРО.

Зверніть увагу: розд. II Держреєстру РРО значно потовщав. А все тому, що до нього перекочували апарати, помічені в попередньому Держреєстрі РРО однією зірочкою, тобто ті, що формують контрольну стрічку у друкованому вигляді.

Ще одна особливість розд. II виноска-зірочка. Нею помічені ті РРО, які передають до органів ДФСУ лише фіскальні звітні чеки (тобто інформацію за підсумками дня у вигляді Z-звітів). Нагадаємо: такі апарати дозволили використовувати до 01.01.16 р., якщо встигли зареєструвати їх до 01.01.15 р. Тобто ви маєте ще більше півроку, щоб обзавестися сучасним РРО, який передає всю необхідну інформацію податківцям.

За ідеєю, у разд. I Держреєстру РРО (дозволена первісна реєстрація) повинні залишитися лише ті апарати, які створюють контрольну стрічку в електронній формі та на вимогу абз. 2 п. 7 ст. 3 Закону про РРО передають до органів ДФСУ електронні копії розрахункових документів і фіскальні звітні чеки (Z-звіти). Також тут «мешкають» автомати з продажу товарів (послуг), точніше, один такий автомат. А ось законодавчо допущених до первісної реєстрації електронних таксометрів і РРО з купівлі-продажу інвалюти тут ще немає.

Що ж, сподіваємося, податківці нарешті технічно готові приймати всю інформацію, яку вимагає подавати Закон про РРО.

Наказ діє з 27.04.15 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі