Теми статей
Обрати теми

Трансфертне ціноутворення: новий перелік «офшорних» країн

Кабінет Міністрів України, Жиленко Катерина, Децюра Сергій
Розпорядження КМУ від 14.05.15 р. № 449-р «Про затвердження переліку держав (територій), які відповідають критеріям, установленим підпунктом 39.2.1.2 підпункту 39.2.1 пункту 39.2 статті 39 Податкового кодексу України»

Кабмін затвердив перелік країн, з резидентами яких потрібно враховувати правила трансфертного ціноутворення. При цьому втратив чинність перелік «офшорних» країн, затверджений розпорядженням КМУ від 25.12.13 р. № 1042.

Так, для цілей податку на прибуток слід врахувати госпоперації, які впливають на об’єкт оподаткування, однією зі сторін яких є нерезидент, зареєстрований у державі (на території), включеній до переліку, що коментується.

До переліку потрапили країни:

• у яких ставка податку на прибуток підприємств (корпоративний податок) на 5 і більше процентних пунктів нижча, ніж в Україні;

• які не розкривають у публічному доступі інформацію про структуру власності юридичних осіб;

• з якими Україна не укладала міжнародні договори про обмін інформацією.

Як бачите, на відміну від попереднього, до нового переліку країни потрапляють не лише за критерієм «низького» податку на прибуток, але ще й за ступенем закритості інформації.

Нагадаємо: цей перелік ДФСУ повинна щороку оприлюднювати в офіційних друкованих виданнях і на своєму сайті із зазначенням ставок податку на прибуток (корпоративного податку). Сьогодні знайти перелік ви можете на сайті Кабміну http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=248161654.

З детальним матеріалом щодо правил трансфертного ціноутворення у 2015 році ви можете ознайомитись у «БТ», 2015, № 7, с. 38.

Розпорядження діє з 14.05.15 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі