Теми статей
Обрати теми

Один Порядок на двох: результати податкових і митних перевірок

Катерина ЖИЛЕНКО, Дар’я КРАВЧЕНКО, Марія СОЛОМІНА
Наказ Мінфіну України від 20.08.15 р. № 727 «Про затвердження Порядку оформлення результатів документальних перевірок дотримання законодавства України з питань державної митної справи, податкового, валютного та іншого законодавства платниками податків — юридичними особами та їх відокремленими підрозділами»

Мінфін об’єднав під одним дахом правила оформлення результатів перевірок податкового та митного законодавства. По суті, порядок залишився тим самим. Головний підсумковий документ — акт документальної перевірки, який складається з 4 частин: вступної, загальних положень, описової частини та висновку. При цьому Мінфін додав деяку інформацію, яка має бути зазначена в загальних положеннях акта, а також окремо згадали про моменти, які потрібно досліджувати під час перевірок щодо митних та ЄСВ-питань.

Також до акта, як і раніше, додаються інформативні довідки. Серед новачків вказані, зокрема, документи, що підтверджують вилучення документів (їх копій), якщо вилучення мало місце; акт відмови в допуску до проведення перевірки посадових осіб контролюючого органу; акти обстеження виробничих, складських, торговельних та інших приміщень платника податків.

Також додали важливу норму, згідно з якою відмова платника податків або його законних представників від підписання акта або отримання його примірника не звільняє платника податків від обов’язку сплатити визначені контролюючим органом за результатами перевірки грошові зобов’язання. Однак пам’ятайте, що в акті розмір штрафних санкцій не вказують.

Одночасно виключили положення, за яким платник податків може направити документи до органу ДФС, якщо перевіряючі відмовляються їх брати до уваги.

Наказ діє з дня опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі