Теми статей
Обрати теми

«Святкові» перенесення на 2016 рік: КМУ рекомендує

Катерина ЖИЛЕНКО, Дар’я КРАВЧЕНКО, Сергій ДЕЦЮРА
Розпорядження КМУ від 11.11.15 р. № 1155-р

Кабмін традиційно оприлюднив текст рекомендацій щодо перенесення робочих днів на свята 2016 року. Отже, уряд рекомендує перенести робочі дні:

• п’ятницю 8 січня — на суботу 16 січня;

• понеділок 7 березня — на суботу 12 березня;

• понеділок 27 червня — на суботу 2 липня.

Зверніть увагу! Наведене перенесення робочих днів має лише рекомендаційний характер і стосується працівників підприємств, установ та організацій, яким встановлений 5-денний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу та неділю. Як завжди, виняток становлять працівники органів ПФУ, УДППЗ «Укрпошта», Держказначейства і банків. До того ж спецрежим роботи банків у зазначені святкові дні визначить Нацбанк.

Нагадаємо, що в ідеалі своє розпорядження КМУ повинен був затвердити не пізніше кінця жовтня, щоб за правилами ст. 67 КЗпП роботодавці могли видати наказ про перенесення робочих днів за кабмінівськими рекомендаціями за 2 місяці до перенесення новорічних святкових днів.

Роботодавці, майте на увазі: рішення щодо перенесення робочих днів змінює графік роботи підприємства та норму тривалості робочого часу в місяцях, в яких запроваджено перенесення, але не зменшує тривалість робочого часу протягом року, фонд зарплати, обсяги виробництва, надходжень бюджетних коштів тощо. Детальніше про те, як оформити перенесення та на що ще воно вплине, довідаєтеся на с. 38.

Розпорядження діє з 11.11.15 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі