Теми статей
Обрати теми

Захист «солдатів» підприємства: за недотримання гарантій — штраф

Катерина ЖИЛЕНКО, Дар’я КРАВЧЕНКО, Сергій ДЕЦЮРА
Закон України від 03.11.15 р. № 734-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення встановлених законом гарантій працівникам, призваним на військову службу»

Законодавці запровадили штрафи за недотримання встановлених законом гарантій і пільг працівникам, яких залучили до виконання військових обов’язків. Розмір покарання — 10 мінзарплат, встановлених законом на момент виявлення порушення ( ст. 265 КЗпП). Такий штраф загрожує юрособам і фізособам-підприємцям. Його накладатиме Держінспекція з праці за кожного працівника, щодо якого вчинено порушення.

І це ще не усе! У ст. 41 КпАП за те саме порушення прописали ще один штраф — адміністративний: посадових осіб підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності та фізосіб-підприємців, які використовують найману працю, штрафуватимуть у розмірі від 170 до 1700 грн.

Протоколи за такими адмінправопорушеннями складають посадові особи Держінспекції з праці, а розглядають справи районні, районні в місті, міські або міськрайонні суди (судді).

Зверніть увагу! Штрафи загрожують за недотримання гарантій не лише для мобілізованих, а й для всіх працівників, які пов’язані з військовою та альтернативною (невійськовою) службою: передбачених законами України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.92 р. № 2232-ХІІ, «Про альтернативну (невійськову) службу» від 12.12.91 р. № 1975-ХІІ, «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» від 21.10.93 р. № 3543-ХІІ.

Закон діє з 26.11.15 р.

Теги штрафи
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі