Теми статей
Обрати теми

Валютні обмеження «міцнішають»

Національний банк України, Жиленко Катерина
Нацбанк підкоригував свої валютні обмеження, затверджені постановою Правління НБУ від 03.06.15 р. № 354 (далі — постанова № 354).

По-перше, додали ще одне обмеження (п.п. 17 п. 6 постанови № 354): заборонено купувати, переказувати інвалюту для її переказу юрособою в сумі, що не перевищує 50000 доларів США (еквівалент цієї суми в іншій валюті за офіційним курсом гривні до інвалют, установленим НБУ на дату перерахування) протягом одного календарного місяця на підставі однієї індивідуальної ліцензії НБУ.

По-друге, дописали, що НБУ не проводить реєстрацію (п.п. 21 п. 6 постанови № 354):

• змін до договорів про залучення резидентом (крім уповноваженого банку) кредиту/позики в інвалюті від нерезидента, які стосуються заміни кредитора та/або боржника в зобов’язанні за цим кредитним договором/договором позики;

• договорів про отримання резидентом кредиту/позики в інвалюті від іншого резидента у разі відступлення резидентом-кредитором нерезиденту права вимоги за цим кредитом/позикою.

Як виняток НБУ може зареєструвати такі зміни/договори якщо боржник(и) та/або кредитор(и) у відповідному зобов’язанні є госпсуб’єктами, пов’язаними відносинами контролю.

(Постанови Правління НБУ від 20.08.15 р. № 544 і 551, діють з 21.08.15 р. і з 22.08.15 р. відповідно)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі