Теми статей
Обрати теми

Календар тижня

8 ВЕРЕСНЯ (ВІВТОРОК)

Закінчується строк сплати:

  • податку на прибуток виробниками сільськогосподарської продукції за звітний (податковий) рік з 01.07.14 р. по 30.06.15 р.

9 ВЕРЕСНЯ (СЕРЕДА)

Закінчується строк подання:

  • звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв (ф. № 1-ОА) за серпень 2015 року оптовиками (для роздробу форми звіту поки немає);

  • звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів (ф. № 1-ОТ) за серпень 2015 року оптовиками (для роздробу форми звіту поки немає);

  • звітів за формою № 1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту», № 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв», № 3-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів» за серпень 2015 року виробниками спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів відповідно.

14 ВЕРЕСНЯ (ПОНЕДІЛОК)

Закінчується строк подання:

  • звіту про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, за серпень 2015 року.

15 ВЕРЕСНЯ (ВІВТОРОК)

Закінчується строк подання:

  • звіту про використання РРО та КОРО (РК) (ф. № ЗВР-1) та Довідки про використані розрахункові книжки за серпень 2015 року тими суб’єктами, які застосовують тільки КОРО з РК;

  • заяви про перехід із IV кварталу 2015 року на сплату єдиного податку (ЄП) діючими юрособами та ФОП. До заяви потрібно додати Розрахунок доходу за попередній календарний рік за встановленою формою. Якщо йдеться про суб’єкта, який хоче перейти до групи 3 ЄП на ставку з ПДВ (2 %), то в цей самий строк потрібно подати й заяву на ПДВ-реєстрацію;

  • заяви про добровільну зміну групи платників ЄП (у тому числі про перехід зі ставки ЄП без ПДВ на ставку з ПДВ і навпаки) або про перехід «усередині» однієї групи зі ставки ЄП без ПДВ на ставку ЄП з ПДВ. Якщо перехід пов’язаний із переходом на ставку ЄП з ПДВ, у цей самий строк подається заява на ПДВ-реєстрацію.

18 ВЕРЕСНЯ (П’ЯТНИЦЯ)

Закінчується строк сплати:

  • авансового внеску з ЄП за вересень 2015 року ФОП груп 1 і 2.

Закінчується строк подання:

  • заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування особами, які хочуть відмовитися від роботи на ЄП з IV кварталу 2015 року;

  • заяви про застосування спрощеної системи оподаткування з підстави «Внесення змін до свідоцтва платника єдиного податку» платниками ЄП з груп 1 і 2 (підприємці), в яких у серпні змінилися: податкова адреса / місце здійснення господарської діяльності / види господарської діяльності.

Календарні нотатки

Інколи ФОП — платникам ЄП необхідно отримати у податківців довідку про доходи для призначення різних видів соцвиплат. Таку довідку контролери можуть надати ФОП тільки орієнтуючись на розмір отриманих ним доходів за відповідні періоди звітного року. Але допоки ФОП не відзвітує, такої інформації податківці не матимуть.

Тому п. 296.8 ПКУ надано ФОП-єдинникам право інформувати контролерів про свої доходи шляхом подання «довідкової» звітності. Подавати таку звітність ФОП має виключно за власним бажанням (коли є така необхідність), а отже якихось граничних строків для її подання не встановлено.

Подання «довідкової» звітності не звільняє ФОП від обов’язку подавати декларації за відповідний звітний період (квартал чи рік) і не є підставою для нарахування та/або сплати податкового зобов’язання.

Починаючи зі звітності за 9 місяців 2015 року для подання «довідкової» звітності ви маєте використовувати форму декларації, затверджену наказом МФУ від 19.06.15 р. № 578 (підкатегорія 108.01.05 ЗІР ДФСУ). При цьому, щоб вона вважалася «довідковою», ФОП має поставити на декларації позначку «довідково» та вказати у полі «місяць» через тире порядкові номери першого та останнього місяців періоду, за який вона подається.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі