Теми статей
Обрати теми

«Здаємо» бенефіціарів: звільнення тільки для «старих» підприємств

Жиленко Катерина, Кравченко Дар’я, Децюра Сергій
Лист Мін’юсту України від 10.08.15 р. № К-15171/19.3

Попереджений — означає озброєний! Так і ви, наші шановні читачі, при повній зброї завдяки нашому матеріалу з «БТ», 2015, № 36, с. 18 «здавали» бенефіціарів.

У нашій статті ми згадали й лист, що коментується. Що ж цікавого сказав Мін’юст?

Мін’юст звернув увагу і на особливість звільнення, що дозволяє не подавати ф. № 4 юрособам, у яких засновниками є виключно фізособи і вони ж є бенефіціарами. Це звільнення діє тільки для юросіб, зареєстрованих до набуття чинності Законом України від 14.10.14 р. № 1701-VII, тобто до 25.11.14 р. Усе є логічним, адже і додатковий час для подання інформації про бенефіціарів надали таким «бувалим» підприємствам.

А нові юрособи, створені починаючи з 25.11.14 р., витрачати час на подання відомостей про бенефіціарів не повинні: вони вказують такі дані на сторінці 5 реєстраційної картки за ф. № 1. Отже, навіть якщо такі «новачки» підпадають під критерії для звільнення (засновниками є виключно фізособи і відповідають бенефіціарам), вони все одно повинні відзвітувати про бенефіціарів (під час реєстрації).

У реєстраційній картці за ф. № 4* заповнюємо тільки ті поля, які стосуються змін, що вносяться. У загальному «бенефіціарному» випадку це сторінки 1 і 4.

* Затверджена наказом Мін’юсту України від 14.10.11 р. № 3178/5 у редакції наказу від 17.06.15 р. № 992/5.

Практикуючі юристи підказують: щоб відзвітувати поштою, достатньо надіслати ф. № 4 на одному аркуші (очевидно, одну «бенефіціарну» сторінку 4) із засвідченим у нотаріуса підписом керівника. На нашу думку, потрібно відправити як мінімум сторінки 1 і 4.

Нагадаємо: кінцева дата подання відомостей про бенефіціарів — 25.09.15 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі