Теми статей
Обрати теми

Перейменували вулицю, на якій «прописаний» РРО: ДФСУ наполягає на перереєстрації

Жиленко Катерина, Кравченко Дар’я, Децюра Сергій
Лист ДФСУ від 21.03.16 р. № 6117/6/99-99-22-07-03-15

Податківці наполягають на своєму: у разі зміни назви об’єкта топоніміки (географічних назв) суб’єкт господарювання повинен внести зміни до документів, перереєструвати РРО і підкоригувати дані в ліцензії. Такої позиції дотримувалися «великі» податківці (див. «БТ», 2016, № 7, с. 8). Тепер свою позицію висловив головний податковий орган.

У листі, що коментується, контролери керуються такою логікою. Якщо у разі перейменування змінюється адреса господарської одиниці, власник відповідного приміщення повинен «довести до ладу» свої установчі документи, документи на господиницю та інші документи. Оскільки в чеку РРО повинна друкуватися інформація про адресу господарського об’єкта, яка зазначена в документі на право власності, то потрібно перереєструвати РРО. Для цього протягом 5 робочих днів, що настають за днем, коли виникли зміни, потрібно подати до органу ДФС за місцем реєстрації РРО реєстраційну заяву з відміткою «Перереєстрація».

Крім того, інформація в ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, у тому числі про адресу господарського об’єкта, має збігатися з даними про адресу господарського об’єкта, яка друкується в розрахунковому документі РРО ( ч. 31 ст. 15 Закону України від 19.12.95 р. № 481/95). Тобто до ліцензії також потрібно внести зміни.

Зауважимо: на думку Державної регуляторної служби, викладену в листі від 22.02.16 р. № 1036/0/20-16, у разі зміни назви населених пунктів, районів і областей, якщо при цьому не змінюється фактичне місце ведення діяльності або розташування офісу, не потрібно переоформляти ліцензії та документи дозвільного характеру («БТ», 2016, № 10-11, с. 10).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі