Теми статей
Обрати теми

Декомунізація — перереєстрація: податківці підтвердили, що потрібно

Жиленко Катерина, Децюра Сергій
Лист МГУ ДФС — Центрального офісу з обслуговування великих платників податків від 03.02.16 р. № 2375/10/28-10-06-11

«Великі» податківці приділили увагу питанню змін у документах підприємства в разі перейменування вулиці, на якій таке підприємство зареєстроване. Листом, що коментується, вони підтвердили нашу позицію, наведену у статті «Перейменували вулицю: дії підприємства»БТ», 2015,  51, с. 44).

По-перше, у зв’язку з перейменуванням населеного пункту або вулиці, на якій зареєстрована юридична особа, потрібно провести державну реєстрацію змін у порядку, визначеному Законом про держреєстрацію*. Цікаво, що в оновленому Законі про держреєстрацію немає норми, яка звільняє від сплати реєстраційного збору за внесення змін до даних про юрособу у зв’язку з декомунізацією, як це було в попередній редакції цього Закону. Вважаємо, що законодавці просто забули про таку «дрібницю», однак формально це може завадити безкоштовному переоформленню документів.

* Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань» від 15.05.03 р. № 755-IV.

По-друге, потрібно внести зміни до ліцензій на право роздрібної торгівлі алкоголем/тютюном ( ч. 31 ст. 15 Закону України від 19.12.95 р. № 481/95). При цьому орган, який видав ліцензію, на підставі заяви ліцензіата протягом 3 робочих днів видає нову ліцензію.

По-третє, змінити адресу господарської одиниці, яку зазначено в реєстраційному свідоцтві на ваш РРО за формою № 3-РРО та яка друкується в його фіскальному чеку (за формою № ФКЧ-1). Для цього протягом 5 робочих днів з дати зміни адреси подаєте податківцям за місцем реєстрації РРО реєстраційну заяву за формою № 1-РРО з відміткою «Перереєстрація» і зазначенням її причини (зміна адреси) і повертаєте своє реєстраційне свідоцтво.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі