Теми статей
Обрати теми

Витрати на придбання КОРО

Децюра Сергій
У підприємства закінчилася Книга обліку розрахункових операції (КОРО), яка зареєстрована на касовий апарат. На заміну цієї книги було придбано іншу. Як відобразити в обліку витрати на її придбання та передачу у використання?

За своєю суттю КОРО — це звичайний регістр синтетичного обліку, який призначений для узагальнення інформації щодо руху готівки на місці здійсненні розрахунків ( ст. 1 Закону про РРО).

Новопридбану КОРО (бланк) слід обліковувати у складі виробничих запасів, а саме на субрахунку 209 «Інші матеріали».

Підставою для оприбуткування КОРО, придбаної як за готівку, так і за безготівковим розрахунком, є прибуткова накладна або прибутковий ордер (ф. № М-4), який складається матеріально відповідальною особою в день надходження канцтоварів на склад.

При цьому КОРО обліковується в складі активів до того часу, поки її не потрібно буде реєструвати в органі ДФСУ і використовувати на місці продажу товарів. Як тільки така необхідність настала (потрібно замінити КОРО, що закінчилася, на нову), вартість КОРО слід списати на витрати періоду. А саме її вартість слід віднести в дебет рахунку 93 «Витрати на збут». Річ у тім, що такий актив використовується саме у процесі реалізації товарів.

Передачу в експлуатацію КОРО (зі списанням на рахунки обліку витрат) можна оформити або:

• лімітно-забірною карткою (ф. № М-8, М-9);

• заявкою господарського підрозділу (наприклад, відділу продажів) і актом списання, складеними за формами, розробленими підприємством самостійно;

• актом вибуття первинних документів, складеним комісією підприємства у довільній формі.

Таким чином в обліку відображається і передача у використання розрахункових квитанцій, що вирисовуються разом з КОРО.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі