Теми статей
Обрати теми

КОРО на РРО: податківці пояснили, коли використовувати нову форму

Дар’я КРАВЧЕНКО, Сергій ДЕЦЮРА та Анатолій БОБРО

Нещодавно Мінфін наказом від 14.06.16 р. № 547 (див. «БТ», 2016, № 31, с. 4 та № 32, с. 33) виклав у новій редакції форму книги обліку розрахункових операцій (КОРО).

У листі, що коментується, контролери роз’яснили, що суб’єкти господарювання можуть продовжувати використовувати старі КОРО до настання першої із подій:

• закінчення КОРО;

• завершення строку служби або припинення застосування відповідного РРО;

• виникнення підстав для перереєстрації або скасування реєстрації КОРО.

При цьому якщо підстави для перереєстрації КОРО виникнуть до 26.08.16 р., то суб’єкт господарювання має змогу перереєструвати стару КОРО. Після цієї дати доведеться реєструвати нову КОРО.

Крім того, контролери видали рекомендації для суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з реалізацією підакцизних товарів (тобто в КОРО слід вказувати дані про акцизний податок). Так от, старі КОРО вони мають заповнювати так:

1) у назвах граф 6 і 7 слід дописати знак «/» та відповідно слова «за ставкою акцизного податку», «сума акцизного податку»;

2) за наявності розрахункових операцій за товари підакцизної групи послідовно вносяться:

• у графу 6 — суми розрахунків, що оподатковуються за ставкою ПДВ, «/», суми розрахунків, що оподатковуються за ставкою акцизного податку;

• у графу 7 — сума ПДВ», «/», сума акцизного податку.

Звісно, вести такі КОРО незручно, тому податківці рекомендують таким суб’єктам господарювання навіть без настання однієї з вищеперелічених подій зареєструвати КОРО на РРО за новою формою.

Водночас обов’язкової реєстрації нової КОРО податківці навіть від таких суб’єктів господарювання не вимагають.

Теги КОРО
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі