Теми статей
Обрати теми

Трудову книжку оформляє і фізособа-підприємець

Сергій ДЕЦЮРА
Мінсоцполітики заявляє, що працівнику, який приступає до роботи вперше, трудова книжка може заводитися не тільки юридичною особою, а й фізособою-підприємцем.

Це твердження, на їх думку, не порушує вимог п. 2.12 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту та Мінсоцзахисту від 29.07.93 р. № 58. У ньому, як ви пам’ятаєте, говориться про те, що першу сторінку трудової книжки (на якій вказуються відомості про працівника) має підписати особа, відповідальна за видачу трудових книжок, і після цього поставити печатку підприємства (або печатку відділу кадрів), на якому вперше заповнюється трудова книжка. Річ у тім, що фізособа-підприємець виступає роботодавцем, а отже, має повне право заповнити першу сторінку трудової книжки і поставити печатку у разі її наявності.

(Лист Мінсоцполітики від 29.06.16 р. № 3475/0/10-16/06)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі