Теми статей
Обрати теми

Календар тижня

15 ГРУДНЯ (ЧЕТВЕР)

Закінчується строк подання:

  • звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (ЗВР-1) і Довідки про використані розрахункові книжки за листопад 2016 року.

16 ГРУДНЯ (П’ЯТНИЦЯ)

Закінчується строк подання:

  • заяви про перехід з I кварталу 2017 року на спрощену систему оподаткування. До заяви потрібно додати Розрахунок доходу за попередній календарний рік. Якщо йдеться про суб’єкта, який хоче перейти до групи 3 на ставку ЄП 2 %, то в цей самий строк потрібно подати заяву на ПДВ-реєстрацію;
  • заяви про добровільну зміну групи платників ЄП або про перехід «всередині» однієї групи на іншу ставку ЄП (без/з ПДВ). Якщо відбувається перехід на ставку ЄП з ПДВ, в цей самий строк подається заява на ПДВ-реєстрацію.

20 ГРУДНЯ (ВІВТОРОК)

Закінчується строк сплати:

  • авансового внеску з ЄП за грудень 2016 року ФОП груп 1 і 2.
  • сум ЄСВ з нарахованого, але не виплаченого доходу за листопад 2016 року (крім гірничих підприємств).

Закінчується строк подання:

  • декларації з ПДВ за листопад 2016 року платниками — «місячниками»;
  • декларації з плати за землю за листопад 2016 року;
  • звіту про суми нарахованої зарплати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ до органів доходів і зборів (ф. № Д4, додаток 4 до Порядку від 14.04.15 р. № 435) за листопад 2016 року (нова форма);
  • декларації акцизного податку за листопад 2016 року;
  • декларації з рентної плати у складі розрахунку з плати за користування радіочастотним ресурсом України (додаток 4) за листопад 2016 року;
  • заяви про застосування спрощеної системи оподаткування платниками ЄП груп 1 і 2 (підприємці), в яких у листопаді змінилися: податкова адреса / місце провадження господарської діяльності / види господарської діяльності.

21 ГРУДНЯ (СЕРЕДА)

Закінчується строк подання:

  • заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування особами, які хочуть відмовитися від роботи на ЄП з I кварталу 2017 року.

Календарні нотатки

Багато суб’єктів господарювання бажають працювати на спрощеній системі оподаткування. Тут сплата ПДВ «за бажанням» і зменшене податкове навантаження. Водночас є і ті, хто навпаки обирає загальну систему оподаткування.

Щоб перейти з 01.01.17 р. на загальну систему оподаткування, подайте Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування, форма якої затверджена наказом Мінфіну від 20.12.11 р. № 1675, до органу ДФСУ не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (тобто не пізніше 21 грудня). У п. 5.4 заяви вкажіть причину відмови: «Самостійна відмова у зв’язку з переходом на сплату інших податків та зборів».

Заяву подаєте або:

1) особисто чи через уповноважену не це особу;

2) надсилаєте поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення.

Також ПКУ передбачено подання заяви в електронній формі з накладанням ЕЦП. Але на сьогодні можливість подання заяви в такий спосіб не реалізована (категорії 107.12 та 108.01.01 ЗІР ДФСУ).

Увага! Якщо на єдиному податку ви не були платником ПДВ, то при переході на загальну систему вам, можливо, доведеться зареєструватися платником ПДВ (коли сума оподатковуваних ПДВ поставок товарів/послуг за останні 12 календарних місяців перевищує 1 млн грн.). Для цього не пізніше 10 числа місяця (тобто не пізніше 10.01.17 р.), в якому здійснено перехід на загальну систему, слід подати Заяву на ПДВ-реєстрацію за формою № 1-ПДВ.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі