ПДВ-пільга з продажу дитячих святкових подарунків усе ще в силі

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій

Цінність листа, що коментується, полягає в тому, що в ньому контролери нагадали про існування «святкової» ПДВ-пільги.

Нагадаємо: ст. 2 Закону № 2117* передбачає ПДВ-звільнення для операцій з продажу (а не роздачі!) виробничими та торговельними підприємствами дитячих святкових подарунків, а також квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей, що закуповуються за рахунок профспілкових комітетів підприємств і організацій, інших неприбуткових організацій.

* Закон України «Про звільнення від оподаткування грошових коштів, які спрямовуються на проведення новорічно-різдвяних свят для дітей та на придбання дитячих святкових подарунків» від 30.11.2000 р. № 2117-III.

Зверніть увагу: зазначену пільгу прописано в окремому законі, а в ПКУ про неї ані слова. Тому мимоволі виникає запитання: а чи можна нею скористатися зараз?

Можна! Про що податківці говорять не лише у листі, що коментується, а й у роз’ясненні в категорії 101.02 ЗІР ДФСУ, що нещодавно з’явилося, і також на сайті ГУ ДФС у Чернівецькій області (http://cv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/277339.html).

Тільки не забувайте, що (ст. 4 Закону № 2117):

• звільнення діє лише в період з 15 листопада поточного року до 15 січня наступного року;

• у 2016 році вартість дитячого святкового подарунка не повинна перевищувати 110,24 грн. і містити тільки кондитерські вироби та іграшки вітчизняного виробництва і фрукти.

І ще один нюанс. У ст. 2 Закону № 2117 говоритися про те, що «вхідний» ПДВ щодо святкових подарунків і квитків, що потрапляють під пільгу, не включається до податкового кредиту (ПК). Проте краще дотримуватися нового порядку і повністю включити «вхідний» ПДВ щодо таких покупок до ПК, а потім нарахувати «компенсуючі» податкові зобов’язання згідно з п. 198.5 ПКУ.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі