Розрахунок платіжною карткою: заповнюємо Книгу обліку доходів

Яким чином фізособа-підприємець на загальній системі заповнює графу 2 Книги обліку доходів та витрат у разі застосування платіжної картки?

У разі застосування електронного платіжного засобу (платіжної картки) при проведенні розрахунків з використанням платіжного термінала, з’єднаного або поєднаного з РРО, касовий чек повинен додатково містити обов’язкові реквізити, передбачені п. 6 розд. II Положення, затвердженого наказом Мінфіну від 21.01.16 р. № 13, зокрема загальну вартість придбаних товарів (послуг).

Крім того, фізособа-підприємець зобов’язана щоденно друкувати на РРО фіскальні звітні чеки, в яких зазначається інформація про обсяг виконання розрахункових операцій ( п. 9 ст. 3 Закону про РРО). Їх підклеюють до Книги обліку розрахункових операцій, зареєстрованої на РРО.

У графі 2 Книги обліку доходів і витрат відображають суму доходу, отриманого від здійснення господарської діяльності із сумарним підсумком за місяць, квартал, рік, зокрема кошти, що надійшли на поточний рахунок, до каси та/або отримані готівкою, суму заборгованості, за якою минув строк позовної давності, вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг). Записи у Книзі виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід (пп. 5 та 6 Порядку, затвердженого наказом Міндоходів від 16.09.13 р. № 481).

Враховуючи викладене вище, у разі застосування платіжної картки при проведенні розрахунків з покупцями товарів (робіт, послуг) фізособа-підприємець на загальній системі оподаткування заповнює графу 2 Книги за підсумками робочого дня на підставі інформації, вказаної у фіскальних звітних чеках.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 104.08

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі