Теми статей
Обрати теми

Святкові перенесення робочих днів

Жиленко Катерина
Якщо на підприємстві наказом роботодавця 8 січня було встановлено вихідним, а 16 січня 2016 року — робочим днем, то працівники, які перебували в установлений наказом вихідний день у відпустках, повинні працювати згідно з установленим графіком робочого часу, тобто 16 січня 2016 року для них має бути робочим днем.

При цьому тривалість установленого робочого дня в суботу має дорівнювати тривалості робочого дня, за який проводиться відпрацювання.

На підставі наказу про перенесення робочих днів у табелі обліку використання робочого часу 8 січня має зазначатися як вихідний день (для працівників, які перебували у відпустці, — як відпустка), а 16 січня — як робочий (проставляються години (дні) роботи).

Якщо працівник був відсутній на роботі в установлений робочий день без поважної причини, то це може кваліфікуватися як прогул.

(Інформаційне повідомлення із сайта Управління Держпраці Івано-Франківської області, http://dspif.gov.ua/)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі